httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sandro Tosi <sandro.t...@register.it>
Subject Re: [users@httpd] LDAP: ldap_set_option failed. Could not set LDAP_OPT_X_TLS to LDAP_OPT_X_TLS_HARD
Date Wed, 04 Nov 2009 15:19:34 GMT
Eric Covener wrote:
> On Wed, Nov 4, 2009 at 9:45 AM, Sandro Tosi <sandro.tosi@register.it> wrote:
>   
>> Sandro Tosi wrote:
>>     
>>> Hello,
>>> we are enabling LDAP auth on our apache stack. Starting from
>>> apache/2.2.9+php/5.2.8 we are upgrading to apache/2.2.14+php/5.2.11 .
>>>
>>>       
>> Just to give more information in order to (hopefully) solve this, the same
>> problem happens also using apache 2.2.9 (recompiled to enable ldap and
>> authnz_ldap).
>>     
>
> Any chance your PHP is causing some other LDAP library to be loaded?
> Same symptom without mod_php?
>   
Oh god you're right! removing the load of php from apache (and 
commenting almost every virtualhost than default), LDAP auth is working!!

Now, running

# ldd modules/libphp5.so | egrep "ldap|ssl|sas"
        libssl.so.0 => /usr/X11R6/lib/libssl.so.0 (0xb725d000)

and

# ldd modules/mod_ldap.so | egrep "ldap|ssl|sas"
        libldap-2.3.so.0 => /usr/lib/libldap-2.3.so.0 (0xb804b000)
        libsasl2.so.2 => /usr/lib/libsasl2.so.2 (0xb7eb1000)
        libssl.so.0 => /usr/lib/libssl.so.0 (0xb7e71000)

could the problem be the different libssl (and I really don't know why 
they're different)? in particular because libphp is loaded _before_ 
mod_ldap ?

Regards,
Sandro

---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message