httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Chintan Kachhi <chintankac...@gmail.com>
Subject Re: [users@httpd] Problem getting the sample perl script to run on the apache http server
Date Wed, 01 Jul 2009 19:13:31 GMT
Oops, I just realized that I had not changed the path in the perl file to
reflect the path to where my perl.exe was located.

I changed it to #!c:/Perl/bin/perl.exe
 and now it works. Thanks.

On Wed, Jul 1, 2009 at 1:57 PM, André Warnier <aw@ice-sa.com> wrote:

> Chintan Kachhi wrote:
>
>> Hello,
>> I just installed apache http server version 2.2 on my local machine. I
>> copied a sample hello world perl script under the cgi-bin directory of the
>> Apache installation folder and named it first.pl. When I put
>> http://hostnamein the web browser url, it shows that the server is
>> installed, since it
>> displays the message, '*It works!'. *However when I try to run the script
>> typing the following in the browser: http://hostname/cgi-bin/first.pl ,
>> it
>> gives me the error: 500 Internal Server ErrorInternal Server Error
>>
>> The server encountered an internal error or misconfiguration and was
>> unable
>> to complete your request.
>>
>> Please contact the server administrator, admin@hostname and inform them
>> of
>> the time the error occurred, and anything you might have done that may
>> have
>> caused the error.
>>
>
> So, have you done that ?
> ;-)
> (*)
>
>>
>> More information about this error may be available in the server error
>> log.
>>
>>
>> Looking through the error log, it shows me the following message : [Wed
>> Jul
>> 01 13:33:18 2009] [error] [client 10.184.226.251] (OS 3)The system cannot
>> find the path specified.  : couldn't create child process: 720003:
>> first.pl
>> [Wed Jul 01 13:33:18 2009] [error] [client 10.184.226.251] (OS 3)The
>> system
>> cannot find the path specified.  : couldn't spawn child process: C:/Apache
>> Software Foundation/Apache2.2/cgi-bin/first.pl
>>
>>  Aha, so it is Windows !
>
>
>>  Is there something that I am missing or doing wrong?
>>
>>  What you did above was correct, but maybe you are missing this part :
>
> 1) did you install perl on that machine ?
> If not, download and install from here :
> http://www.activestate.com/activeperl/
> 2) if/when you installed perl, make sure that the first line of your script
> looks like :
> #!c:/perl/bin/perl.exe
> (or wherever perl.exe is)
>
> then try again.
>
> And welcome to the world of Apache + perl.  It's fun. Really, you'll see.
>
>
> (*) you can change that address in the Apache configuration file. Look for
> "ServerAdmin".
>
> ---------------------------------------------------------------------
> The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
> See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
>  "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org
>
>

Mime
View raw message