httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Igor Cicimov <icici...@gmail.com>
Subject [users@httpd] Apache2 compile error on Solaris 10
Date Mon, 15 Jun 2009 05:17:01 GMT
Hi all,

I'm trying to compile apache2 on Solaris 10 with gcc-3.4.6. I have
configured the server using the following command:


./configure --prefix=/usr/local/apache2.2.11 --with-mpm=worker
--disable-cgid --enable-info --enable-proxy --enable-proxy-connect
--enable-proxy-ftp --enable-proxy-http --enable-proxy-balancer
--enable-rewrite --enable-headers --enable-cache --enable-mem-cache
--enable-disk-cache --enable-expires --enable-mods-shared=all
--enable-ssl=shared --with-ssl=/usr/local/ssl


but when trying to compile it I get the following error:



/bin/bash /hta/home/weblogic/apache2.2.11/httpd-2.2.11/srclib/apr/libtool
--silent --mode=link  gcc -g -O2   -DHAVE_CONFIG_H -DSOLARIS2=10
-D_POSIX_PTHREAD_SEMANTICS -D_REENTRANT -D_LARGEFILE64_SOURCE   -I./include
-I/hta/home/weblogic/apache2.2.11/httpd-2.2.11/srclib/apr/include/arch/unix
-I./include/arch/unix
-I/hta/home/weblogic/apache2.2.11/httpd-2.2.11/srclib/apr/include/arch/unix
-I/hta/home/weblogic/apache2.2.11/httpd-2.2.11/srclib/apr/include
-version-info 3:3:3    -o libapr-1.la -rpath /usr/local/apache2.2.11/lib
passwd/apr_getpass.lo strings/apr_fnmatch.lo strings/apr_strnatcmp.lo
strings/apr_snprintf.lo strings/apr_strings.lo strings/apr_strtok.lo
strings/apr_cpystrn.lo tables/apr_tables.lo tables/apr_hash.lo
dso/unix/dso.lo file_io/unix/mktemp.lo file_io/unix/fileacc.lo
file_io/unix/seek.lo file_io/unix/fullrw.lo file_io/unix/dir.lo
file_io/unix/buffer.lo file_io/unix/filedup.lo file_io/unix/filestat.lo
file_io/unix/copy.lo file_io/unix/tempdir.lo file_io/unix/open.lo
file_io/unix/readwrite.lo file_io/unix/pipe.lo file_io/unix/filepath_util.lo
file_io/unix/flock.lo file_io/unix/filepath.lo locks/unix/global_mutex.lo
locks/unix/thread_cond.lo locks/unix/thread_mutex.lo
locks/unix/proc_mutex.lo locks/unix/thread_rwlock.lo
memory/unix/apr_pools.lo misc/unix/getopt.lo misc/unix/env.lo
misc/unix/rand.lo misc/unix/errorcodes.lo misc/unix/charset.lo
misc/unix/otherchild.lo misc/unix/start.lo misc/unix/version.lo
mmap/unix/mmap.lo mmap/unix/common.lo network_io/unix/sockets.lo
network_io/unix/inet_ntop.lo network_io/unix/inet_pton.lo
network_io/unix/sendrecv.lo network_io/unix/sockaddr.lo
network_io/unix/multicast.lo network_io/unix/sockopt.lo poll/unix/poll.lo
poll/unix/select.lo poll/unix/port.lo poll/unix/epoll.lo poll/unix/kqueue.lo
random/unix/apr_random.lo random/unix/sha2_glue.lo random/unix/sha2.lo
shmem/unix/shm.lo support/unix/waitio.lo threadproc/unix/procsup.lo
threadproc/unix/proc.lo threadproc/unix/thread.lo
threadproc/unix/threadpriv.lo threadproc/unix/signals.lo
time/unix/timestr.lo time/unix/time.lo user/unix/userinfo.lo
user/unix/groupinfo.lo atomic/unix/mutex.lo atomic/unix/ia32.lo
atomic/unix/ppc.lo atomic/unix/s390.lo atomic/unix/builtins.lo
atomic/unix/solaris.lo   -luuid -lsendfile -lrt -lsocket -lnsl  -lpthread
/hta/home/weblogic/apache2.2.11/httpd-2.2.11/srclib/apr/libtool: line 5997:
ar: command not found
make[3]: *** [libapr-1.la] Error 127
make[3]: Leaving directory
`/hta/home/weblogic/apache2.2.11/httpd-2.2.11/srclib/apr'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory
`/hta/home/weblogic/apache2.2.11/httpd-2.2.11/srclib/apr'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory
`/hta/home/weblogic/apache2.2.11/httpd-2.2.11/srclib'
make: *** [all-recursive] Error 1


Trying to solve the problem I have install apr and aprutils packages from
free solaris but the error is still there. I also have all the dependences
for the server installed as expat, sasl and openssl.

Any idea what's wrong?

Thanks,

Igor

Mime
View raw message