httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Eric Covener <cove...@gmail.com>
Subject Re: [users@httpd] server does not send synack on occasions
Date Tue, 14 Apr 2009 11:26:19 GMT
On Tue, Apr 14, 2009 at 4:51 AM, Miha Verlic <ml@krneki.org> wrote:
> Hello,
>
> lately I noticed that our web servers don't answer to a request from time to
> time. I created a dummy http checking script every few seconds to debug a
> problem. It seems that server does not even respond with SYNACK packet. Here
> is the excerpt from wireshark/tcpdump log:
>
> # failed request
> 10629   12:56:23.642861 10.9.0.14       10.9.1.33       TCP     57400 > http
> [SYN] Seq=0 Win=5840 Len=0 MSS=1460 TSV=663117245 TSER=0 WS=7
> 10632   12:56:26.642216 10.9.0.14       10.9.1.33       TCP     57400 > http
> [SYN] Seq=0 Win=5840 Len=0 MSS=1460 TSV=663117545 TSER=0 WS=7
>  - tweaked ListenBackLog + /proc/sys/net/core/somaxconn

IMO especially with non-zero listen backlog, it doesn't matter how
Apache screws as the  host OS should be driving things that early on.
I'd start looking at your OS network config / equipment.

-- 
Eric Covener
covener@gmail.com

---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message