httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From dd123 <deepak.dewan...@gmail.com>
Subject Re: [users@httpd] apache caching not working
Date Tue, 27 Jan 2009 21:48:27 GMT

You are right. My apache switched to different runtime user though it started
as root.
I changed the dir permission and atleast I can see some contents in the
cache dir
But now, I have hit another roadblock:

Basically, I want the images to be served via cache and my images are
distinguishable through query string 

http://backend-server.abc.com/mcs-stream-war/asset/streamAsset?id=e98a887b-2eb1-456d-ba18-d21a1b0b345th

http://backend-server.abc.com/mcs-stream-war/asset/streamAsset?id=e98a887b-2eb1-456d-ba18-d21a1b0b456ft

http://backend-server.abc.com/mcs-stream-war/asset/streamAsset?id=e98a887b-2eb1-456d-ba18-d21a1b023wert


The problem is:  Apache caching solution is ignoring whatever is there in
the query string after ?.
It means that whatever value I send in the query string, I am always served
the first image.

How can force apache caching solution to recognize the query strings and
store images and its associated query string.


Snippet from error_log:


[Tue Jan 27 21:43:36 2009] [debug] mod_disk_cache.c(476): disk_cache:
Recalled cached URL info header
http://reverse-proxywebserver.abc.com:80/mcs-stream-war/asset/streamAsset?
[Tue Jan 27 21:43:36 2009] [debug] mod_disk_cache.c(749): disk_cache:
Recalled headers for URL
http://reverse-proxywebserver.abc.com:80/mcs-stream-war/asset/streamAsset?
[Tue Jan 27 21:43:36 2009] [debug] mod_cache.c(282): cache: running
CACHE_OUT filter
[Tue Jan 27 21:43:36 2009] [debug] mod_cache.c(296): cache: serving
/mcs-stream-war/asset/streamAsset
[Tue Jan 27 21:44:19 2009] [debug] mod_disk_cache.c(476): disk_cache:
Recalled cached URL info header
http://reverse-proxywebserver.abc.com:80/mcs-stream-war/asset/streamAsset?
[Tue Jan 27 21:44:19 2009] [debug] mod_disk_cache.c(749): disk_cache:
Recalled headers for URL
http://reverse-proxywebserver.abc.com:80/mcs-stream-war/asset/streamAsset?


Alexandru David Constantinescu wrote:
> 
> dd123 wrote:
>> I have a webserver servicing the images and url for that webserver looks
>> like
>> this:
>> 
>> http://backend-server.abc.com/mcs-stream-war/asset/streamAsset?id=e98a887b-2eb1-456d-ba18-d21a1b0b06cc
>> 
>> The above URL is basically an image.
>> 
>> Now, I want to front this webserver with a reverse proxy caching apache
>> webserver.  The reverse proxy part is workign good but it looks like the
>> caching is not working at all. I want to use disk based caching and my
>> config looks like this:
>> 
>> ProxyRequests off
>> ProxyPass        /mcs-stream-war/asset/       
>> http://backend-server.abc.com/mcs-stream-war/asset/
>> ProxyPassReverse /mcs-stream-war/asset/       
>> http://backend-server.abc.com/mcs-stream-war/asset/
>> 
>> 
>> CacheRoot   /opt/apache2.2.11-mcs-caching/diskcache-store
>> CacheEnable disk /
>> CacheDirLevels 2
>> CacheDirLength 1
>> CacheMaxFileSize 100000000
>> CacheIgnoreCacheControl On
>> CacheIgnoreNoLastMod On
>> CacheIgnoreNoLastMod On
>> CacheMaxExpire 604800
>> CacheIgnoreQueryString On
>> 
>> Here are my observations and issues:
>> 
>> 1) when I hit the given reverse proxy apache server with this url:
>> http://reverse-proxywebserver.abc.com/mcs-stream-war/asset/streamAsset?id=e98a887b-2eb1-456d-ba18-d21a1b0b06cc,
>> I can see that I am being served the image as the reverse proxy webserver
>> gets connection to the backend resource 
>> http://backend-server.abc.com/mcs-stream-war/asset/  and serves the image
>> 
>> 2) But the caching part is not working at all. Nothing is being created
>> in
>> the caching directory at all.
>> 
>> Here are the debug error messages:
>> 
>> 
>> [Tue Jan 27 18:55:46 2009] [debug] mod_cache.c(131): Adding CACHE_SAVE
>> filter for /mcs-stream-war/asset/streamAsset
>> > not cached. Reason: HTTP Status 304 Not Modified
>> [Tue Jan 27 18:57:08 2009] [debug] proxy_util.c(2009): proxy: HTTP: has
>> released connection for (backend-server.abc.com)
>> 
>> 
>> 
>> Please help me with this. My gut feeling is: I am missing some small
>> config..
>> 
>> 
> Hi
> 
> Check permissions on your cache folder (apache user must be able to 
> write in there)
> 
> alex
> 
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
> See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
>    "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org
> 
> 
> 

-- 
View this message in context: http://www.nabble.com/apache-caching-not-working-tp21693092p21695188.html
Sent from the Apache HTTP Server - Users mailing list archive at Nabble.com.


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message