httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Jonathan Tremone" <jonat...@tremone.com>
Subject FW: [users@httpd] Turning on-off Apache service in Win XP Pro SP 3
Date Sat, 20 Sep 2008 23:27:36 GMT
Hi Andre,

I wasn’t expecting such a quick reply but thanks!  Answers to each question
follows:

1) Services List - in Windows XP Pro > Start ? Control Panel >
Administrative > Services.  Apache does not appear in this "Service" area.
2) Command window and type "net start" - Answer: "The command has completed
successfully" however, nothing about Apache is listed in all the programs
3) I do not know how to use the Registry Editor
4) see #3
5) Click on Apache logo in bottom right task bar: 
	- "Hover" No services installed
	- "Right Click" Open Apache Monitor, Open Services, Exit
	- "Double Click" OK, Services, Connect, Exit - all other selections
are unselectable

6) In web browser typed "http://127.0.0.1:8080" Failed to Connect Firefox
can't establish a connection to the server at 127.0.0.1:8080. Though the
site seems valid, the browser was unable to establish a connection.
    * Could the site be temporarily unavailable? Try again later.
    * Are you unable to browse other sites?  Check the computer's network
connection.
    * Is your computer or network protected by a firewall or proxy?
Incorrect settings can interfere with Web browsing.

Does this help?
Thanks again!
Jonathan Tremeon


-----Original Message-----
From: André Warnier [mailto:aw@ice-sa.com] 
Sent: Saturday, September 20, 2008 3:22 PM
To: users@httpd.apache.org
Subject: Re: [users@httpd] Turning on-off Apache service in Win XP Pro SP 3

Jonathan Tremone wrote:
> HI,
> 
>  
> 
> Thank you for the opportunity to be part of this group.  Using the wizard,
I
> installed Apache 2.2.9 (clean installation) using the selection "port
8080"
> since I have another program that is using port 80.  The problem I'm
having
> is that I see the Apache logo in the task bar but Apache doesn't exist in
> Windows XP PRO XP 3 "SERVICES" list so I can't manually turn on/off the
> server.  I've looked at the error log and there doesn't seem to be any
> errors.  Any assistance would be appreciated.  
> 
Mmm, that sounds interesting.
A few questions, to shed a bit more light for potential helpers :
1) what do you mean above by "SERVICES list" ?
2) if you open a command window, and type "net start", in the list which 
appears, do you see anything that looks like Apache ?
3) if you know how to use the Registry Editor, do you see the Apache 
service at this location :
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Apache2.2
?
4) if yes, can you make a screenshot of the right-side window and post 
it ? or, at least, tell us if you see a label like "DisplayName", and 
which value is at the extreme right of that line ?
5) you mention that you see the Apache logo in the task bar. What 
happens if you click on it ?
6) can you connect to your Apache with your browser ? 
(http://127.0.0.1:8080)


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message