httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Justin Maguire" <ejus...@gmail.com>
Subject [users@httpd] Apache 2.2.8 on solaris 10 in chroot problem
Date Fri, 23 May 2008 06:06:33 GMT
Hello All,

I am currently in the process of upgrading from Apache/2.0.63 (Unix) to
Apache/2.2.8(Unix)to take advantage of mem caching. But when I complie and
run the Apache 2.2.8 I am facing two issues that I believe are related to a
lib that maybe missing or incorrect(cant seem to find it).

First is the virutal host configs are skipped due to an error on start up:
[Fri May 23 05:48:00 2008] [error] (EAI 8)node name or service name not
known: Could not resolve host name 10.25.9.193 -- ignoring!
[Fri May 23 05:48:00 2008] [error] (EAI 8)node name or service name not
known: Could not resolve host name 10.25.9.193 -- ignoring!

Second is the proxy returns a DNS error in the rror logs with a 502 HTTP
response.
[Fri May 23 05:51:01 2008] [notice] Apache/2.2.8 (Unix) configured --
resuming normal operations
[Fri May 23 05:51:08 2008] [error] [client 10.25.91.59] proxy: DNS lookup
failure for: 10.25.9.191 returned by /test/

The below configure script works on 2.0.63 but not 2.2.8:
./configure --with-mpm=worker --disable-cgid --enable-info --enable-proxy
--enable-rewrite --enable-mem-cache --enable-disk-cache --enable-cache
--enable-expires
chroot home /chroot
Solaris 10 SunOS etdevry04 5.10 Generic_118833-03 sun4u sparc
SUNW,Sun-Fire-V240


I have loaded all the required lib's into the chroot env's lib folder by
using ldd and truss on httpd .
I have created the following files in my etc folder
group           hosts           logrotate.conf  netconfig
nsswitch.conf   passwd

My host file contains the following
#
# Internet host table
#
127.0.0.1       localhost.localdomain   localhost
10.25.9.193     etdevry04       etdevry04.syd.internal.com.au
10.25.9.191     etdevry02       etdevry02.syd.internal.com.au

I am able to get apache 2.2.8 chrooted on a fedora server fine just seems to
be solaris I am having problems with.

Below is the additions I made to my httpd.conf after a resh install

HostnameLookups Off
UseCanonicalName Off

ProxyPass /threestore http://10.25.9.191/test
ProxyPassReverse /threestore http://10.25.9.191/test

NameVirtualHost 10.25.9.193:80

<VirtualHost 10.25.9.193:80>
        ServerName etdevry04
        ProxyPass /threestore http://10.25.9.191/test
        ProxyPassReverse /threestore http://10.25.9.191/test
</VirtualHost>

Help would be appreciated :)

Thanks,
Justin Maguire

Mime
View raw message