httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Paul Heath" <pheath...@googlemail.com>
Subject [users@httpd] Apache2.2.8 wont run after installation
Date Sun, 06 Apr 2008 16:08:59 GMT
Have spent may hours installing and re-installing Apache2.2.8 and PHP5.2.5,
i cannot get apache to start.....

When i select the start [or restart]on the control apache service it returns
"The requested operation has failed".....

When i run the test configuration it returns:
"Cannot load C:/PHP/php5apache.dll into server. The specified module could
not be found"

I have had the server running briefly several days, but when i logged on the
next day i have had this issue ever since

I have the php.ini in my C:\Windows folder
In my httpd.conf i have the following:

AddType application/x-httpd-php .php
LoadModule php5_module "c:\PHP\php5apache2.dll"
SetEnv PHPRC C:\Windows

Messages in my error log contain:
httpd.exe: Could not reliably determine the server's fully qualified domain
name, using 192.168.0.4 for ServerName
[Sat Apr 05 12:06:10 2008] [warn] pid file C:/Program Files/Apache Software
Foundation/Apache2.2/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of
previous Apache run?
[Sat Apr 05 12:06:10 2008] [notice] Apache/2.2.8 (Win32) configured --
resuming normal operations
[Sat Apr 05 12:06:10 2008] [notice] Server built: Jan 18 2008 00:37:19
[Sat Apr 05 12:06:10 2008] [notice] Parent: Created child process 5164
[Sat Apr 05 12:06:10 2008] [notice] Disabled use of AcceptEx() WinSock2 API
httpd.exe: Could not reliably determine the server's fully qualified domain
name, using 192.168.0.4 for ServerName
httpd.exe: Could not reliably determine the server's fully qualified domain
name, using 192.168.0.4 for ServerName

Ive trawled the internet but havent found a specific link to explain this
and how to go about fixing it...would really appreciate some help
Im new to Apache/PHP/MySQL

-- 
Rgds
Paul Heath

Mime
View raw message