httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Frederick Lamartin" <fhlamar...@verizon.net>
Subject Re: [users@httpd] Baffled for two months - Need help
Date Wed, 05 Sep 2007 16:53:18 GMT
I have removed the alias directive from the configuration file. The URL: 
http://localhost now leads me to the index file in my web site. After 
removing the index file from my website, the URL opens an index to the site. 
We have success! Thanks again.

For the record, the following respond explicitly to your questions.

1. I have not been restarting apache after changing the configuration file. 
I have been directly attempting to open my site by directing the browser to 
the site. After changing the configuration file, attempting to restart 
Apache via the Windows start menu results in the following DOS-type error 
message: "Only one usage of each socket address (protocol/network 
address/port) is normally permitted.: make_s: could not bind to address 
0.0.0.80 no listening sockets available, shutting down  Unable to open 
logs". I have not yet, but shall,  look into correcting that error by 
working through the Windows Control Panel.

2.  No other DocumentRoot directives are in httpd.conf

3.  I have been editing the following configuration file:  C:\Program 
Files\Apache software Foundation\Apache2.2\conf\httpd.conf

----- Original Message ----- 
From: "Joshua Slive" <joshua@slive.ca>
To: <users@httpd.apache.org>
Sent: Tuesday, September 04, 2007 7:29 PM
Subject: Re: [users@httpd] Baffled for two months - Need help


> On 9/4/07, Frederick Lamartin <fhlamartin@verizon.net> wrote:
>> Joshua,
>>
>> Thanks for your attention. I'm trying to follow your guidance and, at the
>> same time, develop a deeper understanding of the concepts involved in
>> configuring Apache. Here's my latest failure:
>>
>> DocumentRoot "C:/Users/Lamartin/My Website/"
>>
>> <Directory "C:/Users/Lamartin/My Website/">
>>
>>     Options Multiviews Indexes FollowSymLinks Includes ExecCGI
>>     AllowOverride None
>>     Order allow,deny
>>     Allow from all
>>
>> </Directory>
>>
>> Alias /lamartin "C:/Users/Lamartin/My Website"
>>
>> URL: "http://localhost/"  opens the default Apache index.html
>>
>> URL: "http://localhost/~lamartin/" leads to an Internet Explorer http 
>> #404
>> error
>>
>> Can you resteer me towards a solution?
>
> Forget about the Alias and the ~lamartin stuff until you have the
> basic DocumentRoot working.
>
> Did you restart apache after changing the config file?
>
> Are there other DocumentRoot directives in httpd.conf? (There should
> only be one unless you are running VirtualHosts.)
>
> Are you sure you are editting the correct config file?
>
> ---------------------------------------------------------------------
> The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
> See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
>   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org
>
> 



---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message