httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Ryan Huff" <Ryan_H...@knl.cc>
Subject RE: [users@httpd] ssl on windows server 2003
Date Wed, 09 May 2007 15:55:41 GMT
 Your setup appears to be missing the ' SSLSessionCache ' & '
SSLSessionCacheTimeout ' directive in your SSL conf

*** Example: ***
SSLSessionCache        shmcb:q:/my_path/logs/ssl_scache(512000)
SSLSessionCacheTimeout  300
*** Example: ***

-----Original Message-----
From: Eben [mailto:eben@bakedbean.net] 
Sent: Wednesday, May 09, 2007 8:43 AM
To: users@httpd.apache.org
Subject: [users@httpd] ssl on windows server 2003

I'm trying to get ssl working on a windows 2003 server box, and having
some trouble with it.  The server currently hosts about 50 sites using
name based vhosts.  I enabled one site on the box to use SSL via port
443.  When I enable the SSLEngine directive for the one site, it works
for about 10 minutes, and then Apache dies.

Here are the specs:
win server 2003 standard ed.
apache 2.0.59
php 4.4.6
openssl 0.9.8d

I configured everything according to this write-up: 
http://tud.at/programm/apache-ssl-win32-howto.php3

This is what I'm finding in the error log:

[Mon May 07 13:35:32 2007] [notice] Server built: Jul 27 2006 15:55:03
[Mon May 07 13:35:32 2007] [notice] Parent: Created child process 5824
[Mon May 07 13:35:33 2007] [warn] Init: Session Cache is not configured
[hint: SSLSessionCache] [Mon May 07 13:35:34 2007] [notice] Child 5824:
Child process is running [Mon May 07 13:35:34 2007] [notice] Child 5824:
Acquired the start mutex.
[Mon May 07 13:35:34 2007] [notice] Child 5824: Starting 250 worker
threads.
FATAL:  erealloc():  Unable to allocate 13828166 bytes [Mon May 07
13:56:23 2007] [notice] Parent: child process exited with status 1 --
Restarting.
[Mon May 07 13:56:25 2007] [notice] Apache/2.0.59 (Win32) mod_ssl/2.0.59
OpenSSL/0.9.8d configured -- resuming normal operations

And below is the vhost config for the site using SSL.

<VirtualHost *:443>
    ServerAdmin mis@rounder.com
    DocumentRoot C:\wwwroot\content\sites\the-site
    ServerName www.the-site.com
    ServerAlias the-site.com
    ErrorLog logs/the-site.com-error_log
    CustomLog logs/the-site.com-access_log common
    php_value auto_prepend_file C:\wwwroot\lib\prepend.php
    php_value include_path C:\wwwroot\lib
    php_value include_path C:\wwwroot\content\core\forms
    Alias /media C:\wwwroot\content\core\media

    #   SSL Engine Switch:
    #   Enable/Disable SSL for this virtual host.
    SSLEngine on
    SSLCipherSuite ALL
    SSLCertificateFile conf/ssl/the-site.com.cert
    SSLCertificateKeyFile conf/ssl/the-site.com.key
    CustomLog logs/the-site_ssl_request_log "%t %h %{SSL_PROTOCOL}x
%{SSL_CIPHER}x \"%r\" %b"
</VirtualHost>

And this is the SSL conf config:

(in httpd.conf)
<IfModule mod_ssl.c>
    Include conf/ssl.conf
</IfModule>

(in ssl.conf)
Listen 443
SSLMutex default

Any advice or suggestions are appreciated, I can provide additional conf
settings if necessary.
thanks,
Eben

---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server
Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org




---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message