httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Eric Hill" <e...@ijack.net>
Subject [users@httpd] Apache/LDAP Installation Troubles - Unable to link with LDAP?
Date Thu, 11 Jan 2007 00:44:31 GMT
I'm running into a problem installing the latest Apache on Debian stable.

First, I downloaded OpenLDAP 2.3.32.
I configured with: ./configure --prefix=/opt/ldap
Both make and make install worked fine.

Then, I downloaded apache 2.2.4.
I configured with: ./configure --prefix=/opt/apache2 --enable-module=so
--enable-static-rotatelogs --enable-http --enable-rewrite --enable-ssl
--with-ldap --enable-ldap --enable-authnz-ldap
--with-ldap-include=/opt/ldap/include --with-ldap-lib=/opt/ldap/lib

The configuration worked fine, but I get the following errors during the
compile:

make[1]: Entering directory `/usr/src/httpd-2.2.4'
gcc -g -O2 -pthread    -DLINUX=2 -D_REENTRANT -D_GNU_SOURCE
-D_LARGEFILE64_SOURCE    -I/usr/src/httpd-2.2.4/srclib/pcre -I.
-I/usr/src/httpd-2.2.4/os/unix -I/usr/src/httpd-2.2.4/server/mpm/prefork
-I/usr/src/httpd-2.2.4/modules/http -I/usr/src/httpd-2.2.4/modules/filters
-I/usr/src/httpd-2.2.4/modules/proxy -I/usr/src/httpd-2.2.4/include
-I/usr/src/httpd-2.2.4/modules/generators
-I/usr/src/httpd-2.2.4/modules/mappers
-I/usr/src/httpd-2.2.4/modules/database
-I/usr/src/httpd-2.2.4/srclib/apr/include
-I/usr/src/httpd-2.2.4/srclib/apr-util/include -I/opt/ldap/include
-I/usr/src/httpd-2.2.4/srclib/apr-util/xml/expat/lib
-I/usr/src/httpd-2.2.4/modules/proxy/../generators
-I/usr/src/httpd-2.2.4/modules/ssl -I/usr/src/httpd-2.2.4/modules/dav/main
-c /usr/src/httpd-2.2.4/server/buildmark.c
/usr/src/httpd-2.2.4/srclib/apr/libtool --silent --mode=link gcc -g -O2
-pthread     -L/opt/ldap/lib
-L/usr/src/httpd-2.2.4/srclib/apr-util/xml/expat/lib   -o httpd  modules.lo
buildmark.o -export-dynamic server/libmain.la
modules/aaa/libmod_authn_file.la modules/aaa/libmod_authn_default.la
modules/aaa/libmod_authz_host.la modules/aaa/libmod_authz_groupfile.la
modules/aaa/libmod_authz_user.la modules/aaa/libmod_authnz_ldap.la
modules/aaa/libmod_authz_default.la modules/aaa/libmod_auth_basic.la
modules/filters/libmod_include.la modules/filters/libmod_filter.la
modules/ldap/libmod_ldap.la modules/loggers/libmod_log_config.la
modules/metadata/libmod_env.la modules/metadata/libmod_setenvif.la
modules/ssl/libmod_ssl.la modules/http/libmod_http.la
modules/http/libmod_mime.la modules/generators/libmod_status.la
modules/generators/libmod_autoindex.la modules/generators/libmod_asis.la
modules/generators/libmod_cgi.la modules/mappers/libmod_negotiation.la
modules/mappers/libmod_dir.la modules/mappers/libmod_actions.la
modules/mappers/libmod_userdir.la modules/mappers/libmod_alias.la
modules/mappers/libmod_rewrite.la modules/mappers/libmod_so.la
server/mpm/prefork/libprefork.la os/unix/libos.la -lm
/usr/src/httpd-2.2.4/srclib/pcre/libpcre.la
/usr/src/httpd-2.2.4/srclib/apr-util/libaprutil-1.la -lldap -llber
/usr/src/httpd-2.2.4/srclib/apr-util/xml/expat/lib/libexpat.la
/usr/src/httpd-2.2.4/srclib/apr/libapr-1.la -lrt -lcrypt -lpthread -ldl 
server/.libs/libmain.a(exports.o)(.data+0xe50): undefined reference to
`apr_ldap_ssl_init'
server/.libs/libmain.a(exports.o)(.data+0xe54): undefined reference to
`apr_ldap_ssl_deinit'
server/.libs/libmain.a(exports.o)(.data+0xe58): undefined reference to
`apr_ldap_init'
server/.libs/libmain.a(exports.o)(.data+0xe5c): undefined reference to
`apr_ldap_info'
server/.libs/libmain.a(exports.o)(.data+0xe60): undefined reference to
`apr_ldap_get_option'
server/.libs/libmain.a(exports.o)(.data+0xe64): undefined reference to
`apr_ldap_set_option'
server/.libs/libmain.a(exports.o)(.data+0xe68): undefined reference to
`apr_ldap_is_ldap_url'
server/.libs/libmain.a(exports.o)(.data+0xe6c): undefined reference to
`apr_ldap_is_ldaps_url'
server/.libs/libmain.a(exports.o)(.data+0xe70): undefined reference to
`apr_ldap_is_ldapi_url'
server/.libs/libmain.a(exports.o)(.data+0xe74): undefined reference to
`apr_ldap_url_parse_ext'
server/.libs/libmain.a(exports.o)(.data+0xe78): undefined reference to
`apr_ldap_url_parse'
modules/aaa/.libs/libmod_authnz_ldap.a(mod_authnz_ldap.o)(.text+0x1a0c): In
function `mod_auth_ldap_parse_url':
/usr/src/httpd-2.2.4/modules/aaa/mod_authnz_ldap.c:873: undefined reference
to `apr_ldap_url_parse'
modules/ldap/.libs/libmod_ldap.a(util_ldap.o)(.text+0x217): In function
`uldap_connection_init':
/usr/src/httpd-2.2.4/modules/ldap/util_ldap.c:218: undefined reference to
`apr_ldap_init'
modules/ldap/.libs/libmod_ldap.a(util_ldap.o)(.text+0x2b3):/usr/src/httpd-2.
2.4/modules/ldap/util_ldap.c:257: undefined reference to
`apr_ldap_set_option'
modules/ldap/.libs/libmod_ldap.a(util_ldap.o)(.text+0x300):/usr/src/httpd-2.
2.4/modules/ldap/util_ldap.c:271: undefined reference to
`apr_ldap_set_option'
modules/ldap/.libs/libmod_ldap.a(util_ldap.o)(.text+0x336):/usr/src/httpd-2.
2.4/modules/ldap/util_ldap.c:301: undefined reference to
`apr_ldap_set_option'
modules/ldap/.libs/libmod_ldap.a(util_ldap.o)(.text+0x3b3):/usr/src/httpd-2.
2.4/modules/ldap/util_ldap.c:246: undefined reference to
`apr_ldap_set_option'
modules/ldap/.libs/libmod_ldap.a(util_ldap.o)(.text+0x26e2): In function
`util_ldap_cleanup_module':
/usr/src/httpd-2.2.4/modules/ldap/util_ldap.c:1851: undefined reference to
`apr_ldap_ssl_deinit'
modules/ldap/.libs/libmod_ldap.a(util_ldap.o)(.text+0x2796): In function
`util_ldap_post_config':
/usr/src/httpd-2.2.4/modules/ldap/util_ldap.c:1963: undefined reference to
`apr_ldap_info'
modules/ldap/.libs/libmod_ldap.a(util_ldap.o)(.text+0x27e3):/usr/src/httpd-2
.2.4/modules/ldap/util_ldap.c:1978: undefined reference to
`apr_ldap_ssl_init'
modules/ldap/.libs/libmod_ldap.a(util_ldap.o)(.text+0x2875):/usr/src/httpd-2
.2.4/modules/ldap/util_ldap.c:1983: undefined reference to
`apr_ldap_set_option'
collect2: ld returned 1 exit status
make[1]: *** [httpd] Error 1
make[1]: Leaving directory `/usr/src/httpd-2.2.4'
make: *** [all-recursive] Error 1
root@vmapache:/usr/src/httpd-2.2.4#

I can't figure out why this isn't working.  I have verified the ldap
libraries are indeed in the specified folder, and the headers do contain the
API definitions that APR is trying to link to, so what am I missing?  I
found the following references and older posts, but none of these seem to
have any viable solution:

http://groups.google.com/group/comp.infosystems.www.servers.unix/browse_frm/
thread/a92a441974526f96/3331021283b741a3?lnk=st&q=apache+apr_ldap_init+error
+undefined+reference&rnum=1&hl=en#3331021283b741a3

http://mail-archives.apache.org/mod_mbox/httpd-bugs/200603.mbox/%3Cbug-38965
-7868@http.issues.apache.org/bugzilla/%3E

http://threebit.net/mail-archive/apache-users/msg04719.html


Can you help?

Thanks a bunch!!!

Eric



---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message