httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Dan Richardson" <dsrm...@googlemail.com>
Subject [users@httpd] httpd fails to start - XmlInitUnknownEncoding error, Solaris 10
Date Fri, 27 Oct 2006 11:53:41 GMT
Hello,

I'm trying to start httpd (2.0.59 - Sunfreeware package) and receive the
following error:

web1 [/root]# /usr/local/apache2/bin/httpd
ld.so.1: httpd: fatal: relocation error: file
/usr/local/apache2/lib/libexpat.so.0: symbol XmlInitUnknownEncoding:
referenced symbol not found
Killed


ldd on that library returns:

web1 [/root]# ldd -v /usr/local/apache2/lib/libexpat.so.0

find object=libc.so.1; required by /usr/local/apache2/lib/libexpat.so.0
libc.so.1 => /usr/lib/libc.so.1
find version=libc.so.1
libc.so.1 (SYSVABI_1.3) => /usr/lib/libc.so.1

find object=libgcc_s.so.1; required by /usr/local/apache2/lib/libexpat.so.0
libgcc_s.so.1 => /usr/sfw/lib/libgcc_s.so.1
find version=libgcc_s.so.1
libgcc_s.so.1 (GCC_3.0) => /usr/sfw/lib/libgcc_s.so.1

find object=libc.so.1; required by /usr/sfw/lib/libgcc_s.so.1
find version=libc.so.1
libc.so.1 (SUNW_1.1) => /usr/lib/libc.so.1

object=/usr/lib/libc.so.1; filter for /usr/lib/ld.so.1

object=/usr/lib/libc.so.1; filter for libm.so.2

find object=libm.so.2; required by /usr/lib/libc.so.1
libm.so.2 => /usr/lib/libm.so.2

find object=libc.so.1; required by /usr/lib/libm.so.2
find version=libc.so.1
libc.so.1 (SUNW_0.7) => /usr/lib/libc.so.1
libc.so.1 (SUNWprivate_1.1) => /usr/lib/libc.so.1

object=/usr/lib/libc.so.1; filter for /platform/$PLATFORM/lib/libc_psr.so.1

find object=/platform/SUNW,Sun-Fire-V240/lib/libc_psr.so.1; required by
/usr/lib/libc.so.1
/platform/SUNW,Sun-Fire-V240/lib/libc_psr.so.1

web1 [/root]# uname -a
SunOS web1 5.10 Generic_118833-17 sun4u sparc SUNW,Sun-Fire-V240


Anyone have any ideas? Google reveals someone else has had this problem, but
no solution was ever posted.

Thanks in advance for any help offered.

Dan

Mime
View raw message