httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jennifer <...@lindaspaces.com>
Subject [users@httpd] Installing Apache 2.2.0 on AMD Opteron running SuSE 10
Date Fri, 14 Apr 2006 16:14:44 GMT
Hi, 
   Compiling Apache 2.2.0 on an AMD Opteron running SuSE 10 failed with the 
following error message: 

/usr/lib/libexpat.so: could not read symbols: File in wrong format
collect2: ld returned 1 exit status
make[3]: *** [libaprutil-1.la] Error 1
make[3]: Leaving directory `/home/lai/httpd-2.2.0/srclib/apr-util'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/home/lai/httpd-2.2.0/srclib/apr-util'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/lai/httpd-2.2.0/srclib'
make: *** [all-recursive] Error 1


It looks like it's picking up the wrong library. It should pick 
up /usr/lib64/libexpat.so instead of /usr/lib. 

Is there a file that I can change so that configure script pick up the right 
lib directory? 

Any help is greatly appreciated! Thanks!

P.S.  Just for an experiment, I compiled Apache 2.0.55 on the same machine 
with same OS, and I was able to compile and install Apache 2.0.55 
successfully without any problem. 
I would like to keep up-to-date on Apache server, but if staying with older 
version fixes the problem, maybe that's the way to go for now. 



Regards,
Jennifer

---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message