httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From David Bell <D.B...@Sun.COM>
Subject Re: [users@httpd] problem : mod_authnz_ldap with AuthType Digest
Date Fri, 10 Feb 2006 19:14:23 GMT
I got that error when I didn't have AuthBasicProvider LDAP and using 
Basic AuthType. Perhaps you need a AuthDigestProvider line instead of 
AuthBasicProvider?

Cheers,
Dave

Keigo IMAI wrote:

> Hello,
>
> I encountered a problem when using mod_authnz_ldap with digest password.
>
> OS : Mac OS X Server 10.4
> Apache : 2.2.0
> (attached config.log)
>
> Once I try to get the page with authentication by LDAP and Digest  
> password
> (submitting id and pass), then it immediately returns a 500 error to  
> my browser.
>
> Below is the part of my httpd.conf file.
>
>> Alias /uploads "/opt/local/apache2/uploads"
>>
>> <Directory "/opt/local/apache2/uploads">
>>
>>     Options All
>>     Order allow,deny
>>     Allow from all
>>
>>     AuthBasicAuthoritative off
>>
>>     AuthName upload
>>
>>     # switch here ---- Digest or Basic
>>     AuthType Digest
>>     #AuthType Basic
>>     # -------------------------
>>
>>     # switch below ---- ldap or file
>>     AuthBasicProvider ldap
>>     AuthLDAPURL ldap://osxserver/dc=somewhere,dc=jp?uid
>>     AuthzLDAPAuthoritative off
>>
>>     #AuthBasicProvider file
>>     #AuthUserFile "/opt/local/apache2/user.passwd"
>>     # -------------------------------
>>
>>     require valid-user
>>
>> </Directory>
>
>
> And when I accessed to:
> http://<www>/uploads/
> then I got a 500 error.
>
> Apache2 says:
>
>> [Sat Feb 11 02:57:39 2006] [error] Internal error: pcfg_openfile()  
>> called with NULL filename
>> [Sat Feb 11 02:57:39 2006] [error] [client xxx.yyy.zzz.www] (9)Bad  
>> file descriptor: Could not open password file: (null)
>
> (when loglevel is 'debug')
>
> ...However, it works fine when I switch to:
>   1. "AuthType Basic"
> or,
>   2. "AuthBasicProvider file"
> respectively, like the comment of above fragment of conf file.
> So I am sure that all modules including mod_authnz_ldap and  
> mod_auth_digest are loaded properly.
>
> And more, I guess that the combination of mod_authnz_ldap with Digest  
> password causes this.
> Is there anyone who encountered this problem?
> ...or, is this an OSX specific bug?
>
> Any help will be appreciated.
> (And, sorry for my unskilled English.)
>
> regards,
> Keigo IMAI
>
>------------------------------------------------------------------------
>
>---------------------------------------------------------------------
>The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
>See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
>To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
>   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
>For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org
>


-- 
         ______
        /_____/\
       /____ \\ \       David Richard Bell
      /_____\ \\ /      Web Project Manager
     /_____/ \/ / /     Web Experience and Design
    /_____/ /   \//\    500 Eldorado Blvd. UBRM05-A350
    \_____\//\   / /    Broomfield, CO. 80021
     \_____/ / /\ /     Phone 1-303-547-3375 / x51534
      \_____/ \\ \      Email: D.Bell@Sun.com
       \_____\ \\
        \_____\/






---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message