httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Heiko Jansen <jan...@hbz-nrw.de>
Subject Re: [users@httpd] mod_proxy/2.1.7 : "unknown lbmethod" error
Date Thu, 06 Oct 2005 06:52:53 GMT
Am Mittwoch, 5. Oktober 2005 20:59 schrieb Colin Murtaugh 
<cmurtaugh@yahoo.com> [Re: [users@httpd] mod_proxy/2.1.7 : "unknown lbmethod" 
error]:

> > Got httpd 2.1.7 this morning and compiled it on my linux box (SuSE  
> > 9.3, 2.6.11.4-21.9-default, gcc 3.3.5 20050117 (prerelease)).
> > Toying around with mod_proxy_balancer I have one problem:
> > When trying to start the httpd I always get
> >
> > Syntax error on line 7 of /opt/apache_2.1/conf/extra/httpd-proxy.conf:
> > ProxyPass unknown lbmethod
[...]

Seems to be no longer the case with 2.1.8-beta.

> > I did not do anything special, just
> > ./configure --prefix=/opt/apache_2.1 --enable-modules=all
> > --enable-mods-shared=all --enable-cache --enable-mem-cache 
> > --enable-expires  --enable-headers --enable-proxy --enable-proxy-connect 
> > --enable-proxy-http --enable-proxy-balancer --enable-ssl
> > --enable-distcache --disable-userdir
> > --enable-rewrite --enable-so --with-mpm=prefork
> > make
> > make install
> >
> > I also tried --with-mpm=worker: same effect
> 
> Try getting rid of the --enable-mods-shared=all ; I wasn't able to  
> get mod_proxy_balancer to work as a DSO. When I compiled it in  
> directly it started working.

At least for 2.1.8-beta that is no problem: balancer works.

However, as you already reported: The manager interface still has the problems 
with balancer members specified with more than pure hostnames / IPs.

And there seems to be another problem with the balancer. When using
ProxyPass /Test balancer://mycluster lbmethod=byrequests
the back end servers received /test/ instead.
See http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=36906

> > By the way: using just "--enable-modules=all --enable-mods- 
> > shared=all" did not install mod_proxy. Is that correct? If so, ./configure
> > --help should tell the user, I think.
> 
> I agree -- this tripped me up as well.

Going to check this again for 2.1.8 and will file a bug report if it still 
applies.

Heiko

---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message