httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Thomas Hendrich" <2005...@gmx.net>
Subject [users@httpd] strange connections to apache2 port 443
Date Thu, 25 Aug 2005 11:44:39 GMT
Hi,

I hope that I describe my problem to the right mailinglist and that
someone can give me the hint I need.

I´m running a SuSE Linux 9.0 with Apache2 2.0.53 ( installed via rpm
from ftp.suse.com ) with mod_ssl. The startup parameter for the apache
is "-D SSL".

But here comes my problem ... I´m also running an iptables firewall and
I notice a strange behaviour on my system but only when I start apache
with "-D SSL". When I run apache only with http there are no strange
connection attempts in the firewall logs.

To be more precise, my firewall logs show entries of connection attampts
from my localhost to my localhost via interface lo ( not eth0 ) from
some increacing port to port 443.

Fact is that this connections only appear when I start the apache with
"-D SSL" and I can also comment out all the virtual hosts for port 443
but that does not matter, only when I start the apache without SSL the
connections disappear.
The strange thing is that in the firewall logs there are syn, ack ...
flags but I can not find any apache2-logfile entry for one of this
connections.

Does that sound familiar to somebody?
Is there a configuration withtin the apache2 to probe the ssl aware
apache?

Kind regards

Tom 

-- 
5 GB Mailbox, 50 FreeSMS http://www.gmx.net/de/go/promail
+++ GMX - die erste Adresse für Mail, Message, More +++

---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message