httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Craig Dunigan <cduni...@doit.wisc.edu>
Subject Re: [users@httpd] mod_auth loaded?
Date Thu, 14 Apr 2005 16:27:24 GMT
On Thu, 14 Apr 2005, Shashank Bhide wrote:

> Craig Dunigan wrote:
> >>What would I have to do, other than upgrade, to get .htaccess working?
> > Hard to say, since you haven't told us yet what isn't working, and how it 
> > fails.  :)
> 
> I have setup a Virtual host on this server with the .htacess permission 
> on one of its sub directories (docs/)
> 
> This is how I proceeded to have .htaccess working:
> 
> 1. htpasswd -c /etc/httpd/conf/.htpasswd username
> 2. Entered the passwd when prompted
> 3. Created a .htaccess under "docs" directory
> 
> contents of .htaccess
> AuthUserFile /etc/httpd/conf/.htpasswd
> AuthGroupFile /dev/null
> AuthName EnterPassword
> AuthType Basic
> require user username
> 
> 4. Edited httpd.conf file to include this directive
> <Directory /path/to/docs >
>      AllowOverride AuthConfig
> </Directory>
> 
> When I restart apache after making the changes, and try to get to the 
> docs directory, I get the default index.php page. There is no error 
> logged in the error logs either!
> 
> Thanks,
> Shashank
> 

Since this sounds like a default RedHat install, I assume the necessary
AddModule/LoadModule statements are in httpd.conf?  If they are, then make
sure the Apache user has privileges to the .htpasswd file.

Craig


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message