httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Markus Mayer <mymailli...@gmx.at>
Subject Re: [users@httpd] Problem starting apache-2.0.53 on Solaris 5.8
Date Mon, 18 Apr 2005 12:34:33 GMT
As so many others, you're using LD_LIBRARY_PATH.  Please read the posts at 
http://www.sunmanagers.org/pipermail/sunmanagers/2002-May/014178.html and
http://mail-archives.eu.apache.org/mod_mbox/httpd-users/200504.mbox/<200504011815.13545.mymaillists%40gmx.at>

You will need to get rid of LD_LIBRARY_PATH, set your CPPFLAGS and LDFLAGS 
correctly, then rebuild apache form the start.  Also, you are using a very 
recent version of gcc which may cause some problems (I'm not saying it is).  
Not even I use anything more recent than 3.3.2, and I like using "recent/new" 
software.

If all this still fails, come back to the list with as much information as 
possible about what you've done, and we'll try to help you further.

Markus

On Monday 18 April 2005 13:50, Andrew Afliatunov wrote:
> Markus Mayer wrote:
> >Unfortunately you have not provided any information about your build
> >environment.  Please do an "env" and provide the output.  Also, which
> >compiler are you using?  Without such information, it's impossible to help
> >you.
>
> #> uname -a
> SunOS webdev 5.8 Generic_108528-01 sun4u sparc SUNW,Ultra-5_10
>
> #> env
> MANPATH=/usr/share/man:/usr/local/man
> TERM=xterm
> SHELL=/usr/local/bin/bash
> SSH_CLIENT=192.168.1.61 1723 22
> SSH_TTY=/dev/pts/3
> USER=admara
> LD_LIBRARY_PATH=/usr/local/ssl/lib:/u01/app/openldap/lib:/usr/local/lib:/us
>r/lib PAGER=less
> MAIL=/var/mail//admara
> PATH=/usr/local/bin:/usr/local/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/ccs/bin:/usr/li
>b:/usr/bin/nsr:/usr/sbin/nsr:/usr/local/scripts PWD=/home/admara/
> EDITOR=joe
> TZ=GMT+4
> PS1=\[\033[40;1;32;1m\]webdev\[\033[40;37;m\][\[\033[40;37;1m\]/3\[\033[40;
>37;m\]]\[\033[40;33;1m\]\w\[\033[40;36;1m\]#>\[\033[40;37;m\] SHLVL=1
> HOME=/home/admara/
> LESS=-M -r
> LOGNAME=admara
> SSH_CONNECTION=192.168.1.61 1723 192.168.1.38 22
> _=/usr/bin/env
>
> I'm using GNU gcc-3.4.2, make 3.80.
>
> >Also, please refer to other posts on this list related to building and
> > running apache on Solaris.
>
> I searched archive, but found nothing similar...
>
> >Markus
> >
> >On Monday 18 April 2005 07:44, Andrew Afliatunov wrote:
> >>Hello!
> >>I want to install apache-2 on Solaris 5.8 for testing purposes. So I
> >>configured httpd-2.0.53 without options, just './configure'. It went OK.
> >>'make' and 'make install' ran without any problem either.
> >>But when I try to start server with '/usr/local/apache2/bin/apachectl
> >>start' it doesn't start, and command line doesn't return. No logs are
> >>written, and I have to kill the process from another terminal window.
> >>I tried to start server with '/usr/local/apache2/bin/httpd -X -k start',
> >>- the result was the same - no debugging info, no log.
> >>Then I tried to envestigate problem with 'truss
> >>/usr/local/apache2/bin/httpd -X -k start', - it's output says that httpd
> >>successfully opens all necessary libraries and then hangs with this:
> >>--
> >>lwp_sema_wait(0x00093FD8)       (sleeping...)
> >>signotifywait()                 (sleeping...)
> >>door_return(0x00000000, 0, 0x00000000, 0) (sleeping...)
> >>lwp_cond_wait(0xFEEF55B0, 0xFEEF55C0, 0xFEE93C48) (sleeping...)
> >>--
> >>Would you, please, give me advice how to make it work?
> >>
> >>--
> >>Andrew.

---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message