httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From PMilan...@nypl.org
Subject RE: [users@httpd] apache won't start again
Date Wed, 09 Mar 2005 18:20:34 GMT
Perhaps something php-ish bound the process. 

 

This caused it to 'hang'

 

Restarting the process with force-reload deleted the PID file and killed
the controlled processes, leaving the one bound to port 80

 

Restart apache, and it won't because it sees port 80 is bound.

 

 

This is not a verbatim account, your results may vary.

 

 

  _____  

From: Kelly Evans [mailto:kevans@7ticks.com] 
Sent: Wednesday, March 09, 2005 1:08 PM
To: users@httpd.apache.org
Subject: RE: [users@httpd] apache won't start again

 

The good news it there was no PID to remove.  The great news is that I
killed the processes as you suggested and started apache.  It came up like
nothing ever happened.

 

It does leave me with a WHY question tho.

Why or how did the PID file disappear?

 

Well, at least now I know what do to next time it happens.

 

Thanks,

 

  _____  

From: PMilanese@nypl.org [mailto:PMilanese@nypl.org] 
Sent: Wednesday, March 09, 2005 11:16 AM
To: users@httpd.apache.org
Subject: RE: [users@httpd] apache won't start again

 

Make sure there are no apache processes running - 'ps -aux'

Remove the PID file

Start apache - apachectl start

 

Then see where you are. 

 

 

  _____  

From: Kelly Evans [mailto:kevans@7ticks.com] 
Sent: Wednesday, March 09, 2005 11:57 AM
To: users@httpd.apache.org
Subject: [users@httpd] apache won't start again

 

Hello,

I am currently running an apache server on Sarge and I am having problems
bringing back up the apache server after it mysteriously decided to stop :

 

www:/var/run$ /etc/init.d/apache start

 

Starting web server: apache.

 

I try to check a set and the web server times out.

So, I  tried to reloading the configs:

/etc/init.d/apache force-reload

 

Result:

 

Reloading apache configurationNo process in pidfile `/var/run/apache.pid'
found running; none killed.

Failed

 

 

Try a config test:

apachectl configtest

 

Result:
Syntax OK

 

In the apache log:

[Wed Mar  9 06:27:31 2005] [notice] SIGUSR1 received.  Doing graceful
restart

accept_mutex_on: Identifier removed

[Wed Mar  9 06:27:33 2005] [error] (2)No such file or directory:
mod_mime_magic: can't read magic file /etc/apache/share/magic

[Wed Mar  9 06:27:33 2005] [notice] Apache/1.3.31 (Debian GNU/Linux)
PHP/4.3.9-1 mod_ssl/2.8.20 OpenSSL/0.9.7d configured -- resuming normal
operations

[Wed Mar  9 06:27:33 2005] [notice] Accept mutex: sysvsem (Default:
sysvsem)

[Wed Mar  9 06:27:33 2005] [alert] Child 9761 returned a Fatal error...
\nApache is exiting! 

[Wed Mar  9 10:43:32 2005] [crit] (98)Address already in use: make_sock:
could not bind to address port 80

 

Does

Thank you in advance,

Kelly

 

 






 

 

 

 


Mime
View raw message