httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From dan <i...@hostinthebox.net>
Subject Re: [users@httpd] Apache Installation
Date Wed, 26 Jan 2005 19:03:59 GMT
Severn Dickinson wrote:
> Hi,
>  
> Installed Apache as per instructions, got the site working fine on 
> http://localhost:8080
>  
> Set my adsl router to forward requests from my domain name (which is 
> pointing at my fixed ip) from http port 80 to port 8080. The apache 
> config looks at port 8080 (not http 80).
>  
> I've check no other process's are using port 80 using netstat -a and -an 
> all looks ok.
>  
> router is set to foward port 80 packets to port 8080 on the correct 
> private ip
>  
> Disabled all firewalls (zone alarm, windows firewall and spi hardware 
> firewall on router).
>  
> Type either my ip or domain address in web address bar (firefox or ie) 
> and get error "The connection was refused when connecting to *sitename*"
>  
> Can ping/tracert my router and domain name from an offsite location no 
> probs. if i go to http://proxy.guardster.com/ and enter either ip or 
> domain name it shows my site as expected.
>  
> Any ideas please?
>  
> regards
>  
>  
> Severn Dickinson
>  
> Get Firefox! <http://www.spreadfirefox.com/?q=affiliates&id=0&t=70>


I believe the problem is that port 80 is not forwarded to your IP - 
period.  This traffic is blocked at your ISP, before it even gets to 
your router.

This is common among most Cable and DSL providers, and I would suspec 
that this is what's going on.

Hope that helps
-dant

---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message