httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From suomi <apa...@ayni.com>
Subject [users@httpd] one apache process is killed when called from an InternetExplorer 6.0 browser via a php script
Date Thu, 01 Jul 2004 04:55:34 GMT
Hi list

environment:

rosetta:/etc # uname -a
Linux rosetta 2.6.4-54.5-default #1 Fri May 7 21:43:10 UTC 2004 i686 
i686 i386 GNU/Linux
rosetta:/etc #

rosetta:/etc # /usr/local/apache2/bin/httpd -v
Server version: Apache/2.0.49
Server built:   May 22 2004 07:17:36
rosetta:/etc #

rosetta:/etc # rpm -q php
php-4.3.6-11
rosetta:/etc #
this produces an apache module libphp4.so , and the apache web-server 
runs this module.

Exact version of IE: 6.0.2800.1106

if somebody needs the apache http.conf file, I can present this as well.

packages used:

the apache server was built with the following configure-parameters:
/usr/src/packages/BUILD/httpd-2.0.49/configure --enable-http --enable-so 
--enable-file-cache --enable-cache --enable-disk-cache 
--enable-mem-cache --enable-ext-filter --enable-headers --enable-proxy 
--enable-proxy-connect --enable-proxy-ftp --enable-proxy-http 
--enable-ssl --enable-http --enable-info --enable-suexec --enable-cgi 
--enable-cgid --enable-so  --with-mpm=worker --enable-dav 
--enable-dav-fs --enable-rewrite

the php package was build with the following configure-parameters:
./configure --with-apxs2=/usr/local/apache2/bin/apxs 
--enable-force-cgi-redirect --enable-calendar 
--with-ldap=/usr/local/openldap --with-mysql 
--with-unixODBC=/usr/lib/unixODBC --with-readline --with-gd=/usr 
--with-jpeg --with-jpeg-dir=/usr/lib

effects:

sometimes (not allways) one apache process fails (does not exist any 
more) when  from InternetExplorer 6.0 i call a specific url which is a 
search via a php script on a mysql database.  that leaves me the IE with 
the status bar " Opening page https://xx.yy.com/search.php" .  all other 
browsers (mozilla, konqueror, firefox, opera, epiphany InternetExplorer 
5.0, ...)  work fine, only with the  IE 6.0, apache fails.

threads considerations:

since I use the apache-worker mpm I am aware, that there may be 
interaction problems between apache 2.0.49 and php 4.3.6 threads, since 
in the apache README it is said, that  all modules, apache 2.0.49  has 
to interact with, must be thread-aware.  I checked to see, whether the 
php module is thread-aware, and the php 4.3.6 configure --help tells me, 
that php is thread aware by default.

has anybody an idea what could cause this apache failure. I mean, if it 
where only an IE failure, I would tell my clients to use another 
browser, but if the web server fails...

any suggestion is very much apreciated.

thanks to everybody for his attention.

suomi



---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message