httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From hunter <theanti...@sympatico.ca>
Subject Re: [users@httpd] localhost not working on XP
Date Sun, 21 Mar 2004 22:31:54 GMT
On Sun, 2004-03-21 at 16:49, Kim Evans wrote:
> Thanks Chris,
> In a console when I typed 'net stop apache2' it says
> 
>  The Apache2 service is stopping...
>  The Apache2 Service was stopped successfully.
> 
> Entering   apache -k start  gave no errors
> 
> These are the only entries in the error log
> [Sun Mar 21 16:35:14 2004] [notice] Parent: Created child process 3468
> [Sun Mar 21 16:35:14 2004] [notice] Child 3468: Child process is running
> [Sun Mar 21 16:35:14 2004] [notice] Child 3468: Acquired the start mutex.
> [Sun Mar 21 16:35:14 2004] [notice] Child 3468: Starting 250 worker threads.
> 
> In the httpd.conf file are these entries
> Listen 80
> ServerName localhost:80
> 
> typing  'netstat -a -o'
> did not show anything with PID 80
> 
> Kim
> 
> 
Kim,

Ok so far then...

The error information you quoted is normal.

What do you find in the netstat output after Apache is started?

You should see apache.exe associated with port 80 of http.

Then try http://localhost/ again and see if there are any new error
messages.

Also, check this file...

c:\windows\system32\driver\etc\hosts

Confirm that there is a line... 

127.0.0.1 localhost 

And that it does not have a '#' sign in the first column.

We will go from there...

Chris

 


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message