httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Joffer <jof...@online.no>
Subject [users@httpd] Apache segmentation fault with certain php options..
Date Tue, 13 May 2003 09:03:31 GMT
Not sure if this is the place or if it's more suited on a php mailing list.. 
anyway..

I've installed Apache 1.3.27 and compiled PHP 4.3.1 (also tried 4.3.2RC2 and 
latest CVS version (yesterday)).

After I've installed the PHP module, Apache won't start, and doing a 
'apachectl configtest' results in

"Segmentation fault":

# ./apachectl configtest
Syntax OK
/apps/apache/bin/apachectl: line 184: 19540 Segmentation fault      $HTTPD -t

# ./apachectl start
/apps/apache/bin/apachectl start: httpd started
BUT ('ps ax' shows me no httpd - it's not started)
# ps ax
  PID TTY      STAT   TIME COMMAND
    1 ?        S      0:05 init [3]
    2 ?        SW     0:00 [kflushd]
    3 ?        SW     0:00 [kupdate]
    4 ?        SW     0:00 [kswapd]
    5 ?        SW     0:00 [keventd]
    6 ?        SW<    0:00 [mdrecoveryd]
  292 ?        S      0:00 syslogd -m 0 -u syslog
  300 ?        S      0:00 klogd -u syslog
  309 ?        S      0:00 sshd
  326 ?        S      0:00 xntpd -A
  339 ?        S      0:00 crond
  409 ?        S      0:00 /usr/lib/postfix/master
  412 ?        S      0:00 pickup -l -t fifo
  413 ?        S      0:00 qmgr -l -t fifo -u
  414 ?        S      0:00 tlsmgr -l -t fifo -u
  427 tty1     S      0:00 /sbin/mingetty --noclear tty1
  428 tty2     S      0:00 /sbin/mingetty tty2
  429 tty3     S      0:00 /sbin/mingetty tty3
  430 tty4     S      0:00 /sbin/mingetty tty4
  431 tty5     S      0:00 /sbin/mingetty tty5
  432 tty6     S      0:00 /sbin/mingetty tty6
  435 ?        S      0:02 sshd
  436 pts/0    S      0:00 -bash
  441 pts/0    S      0:00 su -
  442 pts/0    S      0:00 -bash
19545 pts/0    R      0:00 ps ax


My system and installation info:

Trustix Secure Linux 1.5 updated with swup (2.2.25 kernel)

Apache is installed with this config:

cd /usr/src/mod_ssl-2.8.14-1.3.27
./configure --with-apache=../apache_1.3.27
cd ../apache_1.3.27/
SSL_BASE=SYSTEM ./configure --with-layout=cth --enable-module=so 
--enable-rule=EAPI --enable-module=ssl

--enable-shared=ssl

cth-layout looks like this:
<Layout cth>
    prefix:        /apps/apache
    exec_prefix:   $prefix
    bindir:        $exec_prefix/bin
    sbindir:       $exec_prefix/bin
    libexecdir:    $exec_prefix/libexec
    mandir:        $prefix/man
    sysconfdir:    $prefix/conf
    datadir:       $prefix
    iconsdir:      /wwwroot/icons
    htdocsdir:     /wwwroot/www
    manualdir:     /wwwroot/manual
    cgidir:        /wwwroot/cgi-bin
    includedir:    $prefix/include
    localstatedir: $prefix
    runtimedir:    $localstatedir/logs
    logfiledir:    /wwwroot/logs
    proxycachedir: /wwwroot/proxy
</Layout>

'configtest' so far gives me no errors, everything is fine.

I then installed php 4.3.1 with these settings:

./configure \
--prefix=/apps/php \
--sysconfdir=/apps/php/conf \
--with-config-file-path=/apps/php/conf \
--mandir=/usr/share/man \
--with-apxs=/apps/apache/bin/apxs \
--with-pear \
--with-openssl \
--with-bz2 \
--with-curl \
--with-gd \
--with-zlib \
--with-zlib-dir=/usr/lib \
--with-jpeg-dir=/usr/lib \
--with-tiff-dir=/usr/lib \
--with-freetype-dir=/usr/lib \
--with-png-dir=/usr/lib \
--enable-gd-native-ttf \
--with-ncurses \
--with-gettext \
--with-dom \
--with-xmlrpc \
--with-dom-xslt \
--enable-sysvshm \
--enable-calendar \
--enable-ftp \
--enable-exif \
--enable-sockets \
--enable-versioning \
--disable-ipv6


these libraries have been installed prior to php:
libgd 2.0.12 
libxml2 v2.5.7
libxslt 1.0.30
curl-ssl 7.10.4
freetype 2.1.4
expat 1.95.6
libjpeg-6b
libpng 1.2.5
libtiff 3.5.7

Anyway, trying out at least 10 different configurations of php, I've narrowed 
the error down to these:

--with-dom \
--with-xmlrpc \
--with-dom-xslt \

If I include them, I get the seg fault, if I omit them, I don't get the error.

Anyone have a clue to why it seg faults?

/Christopher


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message