httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From pi...@goldfisch.at
Subject [users@httpd] mod_cache not caching
Date Tue, 11 Feb 2003 00:07:14 GMT
apache 2.0.43 on linux 2.4.x

I experience two problems with mod_cache:

i) A standard html-file is not cached. 

For each access the following is logged:

[Tue Feb 11 00:57:24 2003] [debug] mod_cache.c(118): cache: URL /index.html is being handled
by mem
[Tue Feb 11 00:57:24 2003] [debug] mod_cache.c(202): cache: no cache - add cache_in filter
and DECLINE
[Tue Feb 11 00:57:24 2003] [debug] mod_cache.c(436): cache: running CACHE_IN filter
[Tue Feb 11 00:57:24 2003] [debug] mod_cache.c(786): cache: Caching url: /index.html
[Tue Feb 11 00:57:24 2003] [debug] mod_cache.c(819): cache: Added date header

And next time the file is accessed, the same thing is logged
again. Looks as if there is actually no mem_cache, cause message 202
appears at each request. (I also looked with ipcs if there are any
sharded memory-segments owned by apache but there arent. Only loads of
semaphores ...)

ii) output of my scripts are detected as being "not cachable", even if
I print all headers and even the cachability-test
(i.e. http://www.ircache.net/cgi-bin/cacheability.py) states that its
ok.

[Tue Feb 11 01:01:55 2003] [debug] mod_cache.c(118): cache: URL /script/t.cgi is being handled
by mem
[Tue Feb 11 01:01:55 2003] [debug] mod_cache.c(202): cache: no cache - add cache_in filter
and DECLINE
[Tue Feb 11 01:01:56 2003] [debug] mod_cache.c(436): cache: running CACHE_IN filter
[Tue Feb 11 01:01:56 2003] [debug] mod_cache.c(582): cache: response is not cachable

scriptoutput:

-----------------
$ wget -S -O - x1.goldfisch.at/script/t.cgi
--01:04:39--  http://x1.goldfisch.at/script/t.cgi
           => `-'
Connecting to x1.goldfisch.at:80... connected!
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
2 Date: Tue, 11 Feb 2003 00:03:25 GMT
3 Server: Apache
4 Cache-Control: max-age=86400
5 Expires: Wed, 12 Feb 2003 00:03:25 GMT
6 content-length: 296
7 Connection: close
8 Content-Type: text/html; charset=UTF-8
9
 
    0K -><?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<!DOCTYPE html
        PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML Basic 1.0//EN"
        "http://www.w3.org/TR/xhtml-basic/xhtml-basic10.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en-US"><head><title>Unicodetest</title>
</head><body>brand new content
<br>
<br></body></html>
 
                                                        [100%]
 
01:04:39 (57.81 KB/s) - `-' saved [296/296]
--------------------------


my actual config:

<IfModule mod_cache.c>
<IfModule mod_mem_cache.c>
 CacheEnable mem /
 MCacheSize 4096
 MCacheMaxObjectCount 100
 MCacheMinObjectSize 1
 MCacheMaxObjectSize 2048
</IfModule>
</IfModule>

ExpiresActive On
ExpiresDefault "access plus 1 days"



any help is appretiated.

thnx,
peter





-- 
mag. peter pilsl
IT-Consulting
tel: +43-699-1-3574035
fax: +43-699-4-3574035
pilsl@goldfisch.at
http://www.goldfisch.at

---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message