httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Peter" <pgog...@optusnet.com.au>
Subject Re Apache and PHP
Date Mon, 27 May 2002 14:58:37 GMT
I am trying to install php with apache 1.3 on a win98 system and cannot get
it to work

 The steps I followed are:
 1. Unpack the zip file for 4.2.1. This unpacked to directory
 c:\php-4.21-Win32
 2. Rename directory to c:\php
 3. Copy php4ts.dll to C:\windows\system
 4. Copy php4apache.dll to c:\windows\system
 5. Edit the php.ini file
 · Copy php.ini-recommended to php.ini
 · Make following changes
 · Extension directory: extension_dir = C:\php\extensions
 · Doc_root: doc_root = "C:/usr/www/my-domain"

 6. copied moved to c:\usr\mibs
 7. Edit the apache.conf file
 · Add loadmodule: LoadModule php4_module c:/php/sapi/php4apache.dll
 · Addmodule: AddModule mod_php4.c - this was placed above AddModule
mod_so.c
 · AddType: AddType application/x-httpd-php .php .phtml .htm
 · Script Alias:
 ScriptAlias /php/ "c:/php/"
 <Directory "c:/php/">
 Allowoverride None
 Options None
 Order Allow,deny
 Allow from all
 </directory>
 8. Start apache
 9. Use web browser to open file:
 <html
 <body
 <?php
 print "hello world.";
 ?>
 </body
 </html>

 I get a blank screen in the browser, but can view the script (view source).
There are no messages in the error log.. When I start apache in a console
window it says:
Apache/1.3.24 (Win32) PHP/4.2.1 running ...
 Can anyone please tell me what I missed out or got wrong?

 Regards

 Peter Goggin




Regards

Peter Goggin


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.363 / Virus Database: 201 - Release Date: 21/05/02


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message