httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Adrian Greeman" <adriangree...@pixandwords.freeserve.co.uk>
Subject Apache works:PHP works but not together - help for beginner please?
Date Sat, 25 May 2002 15:41:28 GMT
I am not an advanced user but not incapable.  Please bear with me for
any amateurishness.

I am trying to get PHP to work with Apache.
I have a Windows ME PC, 2Mhz and 512 of RAM.

I want it only to learn PHP and then test out a few things, using
MySQL too.

I downloaded Apache version 1.3.24 and installed it plain and
simple.It starts up.

I have also installed PHP version 4.2.1.  I have also a version of
MySQL loaded (4.0.1) and that sits happily running under a
WinMySQLAdmin logo in the corner of the screen.

I carefully followed the help files and looked up articles and books
for instructions for setting up the config file and have made changes
to "Apache" so the relevant sections now read like this.
(There seem only to be a few necessary changes)./


........................QUOTE
   ScriptAlias /cgi-bin/ "C:/Program Files/Apache
Group/Apache/cgi-bin/"

    #
    # "C:/Program Files/Apache Group/Apache/cgi-bin" should be changed
to whatever your ScriptAliased
    # CGI directory exists, if you have that configured.
    #
    <Directory "C:/Program Files/Apache Group/Apache/cgi-bin">
        AllowOverride None
        Options None
        Order allow,deny
        Allow from all
    </Directory>

</IfModule>

    ScriptAlias /php/ "C:/PHP/"



# End of aliases.

END QUOTE


and ..................


QUOTE

 #
    # AddType allows you to tweak mime.types without actually editing
it, or to
    # make certain files to be certain types.
    #
    AddType application/x-tar .tgz
    AddType application/x-httpd-php .php
    AddType application/x-httpd-php .php3
    AddType application/x-httpd-php .php4
    AddType application/x-httpd-php .phtml

    Action application/x-httpd-php "/php/php.exe"

END QUOTE

With this done the Apache config tester says the syntax is OK and when
I access "localhost"  (using IE6) up comes the Apache information page
saying it is running.

But when I ask for  "localhost/phpinfo.php"
(I have a phpinfo function written into a file with that extension)
I get an error 500 "internal configuration is wrong" message.



Maybe it is PHP that is wrong?    So I have checked all the changes
needed for installing PHP --- again after reading the php site and
looking a FAQs etc.

I mean putting the php4tl file into Windows/System etc and PHP.ini
into Windows.  (I used the Windows installer anyway and have again
carefully followed the changes needed to the INI file.)



Still the problem.

A PHP FAQ says that if you get a 500 error (internatl config problem)
it is worth testing with the command line:

php.exe -i


so I did this in DOS.     Reams of HTML stuff whizzed by.
According to the FAQ answer this means PHP  is OK.

So back to Apache.  But that is as above.

I tried Netscape version 2 and IE6   -   both give the same answer. So
it is not the browser because I have tried different ones.

It is not PHP because on the command line that works OK and shows
PHPINFO stuff.

It is not Apache because it says it is running in the browser windows
when you call localhost.

So - I am being driven slowly nuts with frustration.

May I ask for any ideas?

(I should add that I am a rank amateur trying to do all this so please
take it slowly).

Regards from
    Adrian Greeman




Regards from
    Adrian Greeman

52 Salterford Road, Tooting, London, SW17 9TF

Phone  +44 (0)20 8672 9661
Mobile  +44 (0)780 329 7447

Fax:  I can receive these
on the computer
but only when present
- please phone first


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message