httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Tib <...@tigerknight.org>
Subject problem with apache 2.0.35 and php 4.2.0 cr4
Date Thu, 18 Apr 2002 06:48:28 GMT
I compiled apache with these options:

--enable-ssl --enable-so --enable-rewrite --enable-modules=info


And I compiled php with these options:

--enable-track-vars --enable-force-cgi-redirect --with-gettext 
--with-mysql --with-apxs2=/usr/local/apache2/bin/apxs --with-openssl



Apache2 runs just fine on it's own, but when I try to load in the php 
module it just doesn't start (even though the apachectl script returns a 
'sucessfully started' message). I cranked up the log level to 'debug' and 
tried to find out what was going on and had no luck either.

Ironicly, if I start up initially without the php module and then edit the 
conf file and do a restart, it will run. If I do a full stop and start, it 
bombs. Here's an exerpt from the log file:

(-- this is initial startup without the php module. what's with the 
prefork message? --)

[Wed Apr 17 23:20:58 2002] [notice] Apache/2.0.35 (Unix) mod_ssl/2.0.35 
OpenSSL/0.9.6c configured -- resuming normal operations
[Wed Apr 17 23:20:58 2002] [info] Server built: Apr 17 2002 20:31:44
[Wed Apr 17 23:20:58 2002] [debug] prefork.c(1013): AcceptMutex: Valid 
accept mutexes for this platform and MPM are: default, flock, fcntl, sysvsem.

(-- now comes a restart with php module uncomented --)

[Wed Apr 17 23:21:43 2002] [notice] SIGHUP received.  Attempting to 
restart
[Wed Apr 17 23:21:44 2002] [notice] Apache/2.0.35 (Unix) mod_ssl/2.0.35 
OpenSSL/0.9.6c PHP/4.2.0RC4 configured -- resuming normal operations
[Wed Apr 17 23:21:44 2002] [info] Server built: Apr 17 2002 20:31:44
[Wed Apr 17 23:21:44 2002] [debug] prefork.c(1013): AcceptMutex: Valid 
accept mutexes for this platform and MPM are: default, flock, fcntl, sysvsem.

(-- the only error message I can get is when I restart apache one more 
time --)

[Wed Apr 17 23:47:19 2002] [notice] SIGHUP received.  Attempting to 
restart
[Wed Apr 17 23:47:20 2002] [notice] seg fault or similar nasty error 
detected in the parent process




That's all folks. Any ideas?

<EOL>
Tib


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message