httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Milind Sawant" <milind.saw...@skandiabank.ch>
Subject RE: starting mutliple apache server
Date Thu, 14 Feb 2002 17:40:24 GMT

I have used this option with apache 1.3.19 and it works fine.


-----Original Message-----
From: Santosh Deshpande [mailto:santosh.deshpande@office.sourceree.com]
Sent: 14 February 2002 18:26
To: users@httpd.apache.org
Subject: RE: starting mutliple apache server


Actually, I could not start the httpd with -DSSL option.
Is the way to start the httpd corerct ( with -D SSL as an option/arg )?

cheers


-----Original Message-----
From: Milind Sawant [mailto:milind.sawant@skandiabank.ch]
Sent: 14 February 2002 17:11
To: users@httpd.apache.org
Subject: RE: starting mutliple apache server


1)check if port 443 is busy using netstat -a | grep 443
2) try changing the ssl port


-----Original Message-----
From: Santosh Deshpande [mailto:santosh.deshpande@office.sourceree.com]
Sent: 14 February 2002 17:59
To: users@httpd.apache.org
Subject: starting mutliple apache server


hi All,
   I would like to start two 'Apache servers instances' on a single machine.
   One is to use SSL and the other without SSL. But unfortunately, I can not
start the SSL enabled Apache.

   Here is how the server/conf file looks like.


  Server: RHLinux, has 2 IP address  ( 10.20.30.1 and 10.20.30.2 )


  httpd-ssl.conf :

  Listen 10.20.30.1:443
  NameVirtuaHost 10.20.30.1:443
  <VirtualHost 10.20.30.1:443>
   ServerName www.mydmain.com
   ....
  </VirtualHost>




  httpd-nossl.conf :

  Listen 10.20.30.1:80
  NameVirtuaHost 10.20.30.2:80
  <VirtualHost 10.20.30.2:80>
   ServerName  dtd.mydmain.com
   ....
  </VirtualHost>



   Startup scripts:
      daemon  /usr/sbin/httpd  -f
/usr/local/apache/conf/httpd-ssl/httpd-ssl.conf -D SSL
      daemon  /usr/sbin/httpd  -f
/usr/local/apache/conf/httpd-nossl/httpd-nossl.conf


    With this I can get only the httpd without SSL working.  I can not start
the httpd with SSL.
    It comes up with errors
    { [Thu Feb 14 12:35:13 2002] [crit] (98)Address already in use:
make_sock: could not bind to address 10.20.30.1
          port443 ]} though  there is nothing happening on 443.


   ----------------------------------

   Additional Info:
   1.  With a single file that includes both the vhost (httpd.conf), it
works.
     ( I can access www.mydmain.com securely while dtd.mydmain.com in the
non secure way)
   2. The httpd.conf is in default location and I use  'apachectl  startssl'
to startup.
   3. DocumentRoot/ Log destinations are specified correctly ( absolute
path)




  appreciate your help.


Santosh


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message