httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Joshua Slive" <jos...@slive.ca>
Subject RE: Building apache from source / LoadModules problem
Date Fri, 18 Jan 2002 04:08:09 GMT

> From: CDitty [mailto:mail@redhotsweeps.com]

> When I use the AddModule and LoadModule commands and run apachectl
> configtest, I get the following error.
> Syntax error on line 206 of /usr/local/apache/conf/httpd.conf:
> Invalid command 'LoadModule', perhaps mis-spelled or defined by a module
> not included in the server configuration
>
> I also ran a httpd -l and the module I am adding is not included.  I have
> searched the archives and didn't really find anything helpful.
>

When you did "httpd -l" was mod_so in there?  If not, you can't use
LoadModule.

> Below are the commands that I am running to compile the sources.
>
> ./configure --prefix=/usr/local/apache --enable-module=most
> --enable-shared=max
> make
> cd ../php-4.1.1
> ./configure --with-mysql --with-apache=../apache_1.3.22
> --enable-track-vars
> make
> make install
> cd ../apache_1.3.22
> ./configure --activate-module=src/modules/php4/libphp4.a

Shouldn't this line also have
"--prefix=/usr/local/apache --enable-module=most --enable-shared=max"?

Joshua.


---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message