httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From James Covington <webmas...@insw.org>
Subject Problems building Apache with Modules
Date Wed, 02 Jan 2002 22:44:27 GMT
First off, I'm rather new to this, but I'll try and explain my problem best 
I can.

I'm attempting to install Apache 1.3.22 on Red Hat Linux 7.1, with PHP 
3.0.18, PHP 4.1.1, mod_perl, and Apache:ASP.
There is already a running version of Apache with PHP3, PHP4, mod_perl, and 
so on.  However, I didn't install this version, and PHP isn't properly 
configured to run with MySQL.  I'm not able to locate the original 
configuration programs, so I'm installing a new version to replace it.

I've already installed PHP 3.0.18, PHP-4.1.1, and mod_perl, without error.
Compiling and installing Apache with ONLY PHP-3.0.18 OR PHP-4.1.1 works 
perfectly, but if I try both, or mod_perl with either one, I get errors 
when running [make].
This is part of the error message
-------------
modules/php4/libphp4.a(reg.o): In function `php_split':
/usr/local/etc/php/ext/standard/reg.c:579: undefined reference to `php_regexec'
modules/php4/libphp4.a(reg.o): In function `_free_reg_cache':
/usr/local/etc/php/ext/standard/reg.c:79: undefined reference to `php_regfree'
modules/php4/libphp4.a(url.o): In function `php_url_parse':
/usr/local/etc/php/ext/standard/url.c:80: undefined reference to `php_regcomp'
/usr/local/etc/php/ext/standard/url.c:86: undefined reference to `php_regexec'
/usr/local/etc/php/ext/standard/url.c:121: undefined reference to `php_regfree'
/usr/local/etc/php/ext/standard/url.c:123: undefined reference to `php_regcomp'
/usr/local/etc/php/ext/standard/url.c:123: undefined reference to `php_regexec'
/usr/local/etc/php/ext/standard/url.c:132: undefined reference to `php_regfree'
/usr/local/etc/php/ext/standard/url.c:158: undefined reference to `php_regfree'
/usr/local/etc/php/ext/standard/url.c:161: undefined reference to `php_regfree'
--------------
Below is the exact ./configure line I'm using......
--------------
./configure --with-layout=Apache \
--prefix=/usr/local/etc/apache \
--sysconfdir=/www/conf \
--enable-module=rewrite \
--enable-module=status \
--enable-module=most \
--enable-shared=max \
--with-perl=/src/modules/perl/libperl.a \
--activate-module=src/modules/php4/libphp4.a
---------------
Anyone know why this isn't working?

Thanks much,
James Covington-KB9ZXY-Muncie, IN
Webmaster@insw.org

Mime
View raw message