httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Andrew Hawkes <ahaw...@unicon.net>
Subject Re: Apache can't see the .so that is in path
Date Wed, 23 Jan 2002 22:11:03 GMT
Hmm... I just verified it and it works for me.

1. What is the exact line you put in httpd.conf?
2. What is the exact error message it gave you?
3. Does httpd -l show mod_env.c as one of the modules your Apache has?

-Andy


On Wed, 23 Jan 2002 22:56:49 +0000
Csillag Zsolt <starsoft@interware.hu> wrote:

> 
> Hi Andy,
> 
> 
> Thank you for your quck reply.
> 
> Your aswer solved 50% of my problem.
> 
> Before I  wrote my first letter I got this error message both in the 
> browser and console mode.
> 
> I put the library path in the LD_LIBRARY_PATH  as you said and
> now the cgi works correcly but only from console mode.
> 
>  From web browser I get the same error message.
> 
> I tried to write SetEnv LD_LIBRARY_PATH  in the
> httpd.conf but when I restarted Apache server it prompted that it could
not 
> recognize SetEnv.
> 
> So we are now nearer with a step but still not working :-(
> 
> 
> Thank you
> 
> Zsolt Csillag
> Hungary
> 
> 
> At 11:29 2002.01.23. -0700, you wrote:
> >The important thing here is not $PATH, but $LD_LIBRARY_PATH (since
> >libqtintf.so is a shared object).
> >
> >I believe you need to use the SetEnv directive in your httpd.conf so
that
> >your CGI script has it right.
> >
> >SetEnv LD_LIBRARY_PATH /wherever/your/shared/objects/are
> >
> >Typically .so's go in directories called 'lib', not bin.
> >
> >-Andy
> >
> >
> >On Wed, 23 Jan 2002 19:27:17 +0000
> >Csillag Zsolt <starsoft@interware.hu> wrote:
> >
> > > Hi,
> > >
> > >
> > >
> > > My environment:
> > > Suse Linux 7.1, Kernel: 2.2.18 (i686)
> > > Kylix 1
> > > Apache/1.3.17
> > >
> > > The problem:
> > > - If me make a little cgi that runs perfectly ( the cgi is in the
> >cgi-bin
> > > directory)
> > > - If I modify the cgi in Kylix(our programming language) and put up
a
> >new
> > > component
> > > (DOA) to access Oracle database, then it stops working
> > >
> > > - In the browser the error message is:
> > > Not Found
> > > The requested URL /cgi-bin/doacgi.cgi was not found on this server.
> > > Apache/1.3.17 Server at localhost Port 80
> > >
> > > - However in the apache log file I can read:
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip_handler(): Entry
> > > point... [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip_handler():
> > > r->the_request =
> > > [GET /cgi-bin/doacgi.cgi HTTP/1.1]
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip_handler():
r->protocol
> > > =
> > > [HTTP/1.1]
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip_handler():
r->proto_num
> > > =
> > > 1001
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip_handler():
r->filename
> > > =
> > > [/usr/local/httpd/cgi-bin/doacgi.cgi]
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip_handler(): r->uri
> > > =
> > > [/cgi-bin/doacgi.cgi]
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip_handler():
> > > r->content_type =
> > > [(null)]
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip_handler():
r->handler
> > > =
> > > [cgi-script]
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip: This item was NOT
> > > FOUND in
> > > any mod_gzip httpd item record.
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip: This item will NOT
be
> > > processed.
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip: action_flag =
> > > MOD_GZIP_IMAP_DECLINED1
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [debug] (0): mod_gzip_handler(): Exit:
> > > return( rc
> > > = -1 = DECLINED )
> > > [Sun Jan 20 17:13:46 2002] [error] [client 127.0.0.1] script not
found
> > > or
> > > unable to stat: /usr/local/httpd/cgi-bin/doacgi.cgi
> > > cgidoa.cgi: error while loading shared libraries: libqtintf.so:
cannot
> > > open
> > > shared object file: No such file or directory
> > > [Sun Jan 20 14:35:56 2002] [error] [client 127.0.0.1] Premature end
of
> > > script
> > > headers: /usr/local/httpd/cgi-bin/cgidoa.cgi
> > >
> > >
> > > So I think the libqtintf.so file is the problem.
> > > However this file is in user's home/kylix/bin directory and it is in
the
> > > path. And what is more it has the permissions that anybody could
make
> > > anything to it.
> > >
> > > The cgi is in the cgi-bin directory of the Apache server.
> > > I have tried to copy and/or make soft links of  i in different
> > > directories used by Apache with no result.
> > > I' ve read about 100 pages from apache.org and everything seems good
in
> > > the httpd.conf.
> > >
> > >
> > > It seems to me that Apache can't se anything that is in the Path.
> > >
> > >
> > > Thank you in advance
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > Zsolt Csillag,
> > > Hungary
> > >
> > >
> > >
---------------------------------------------------------------------
> > > To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
> > > For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org
> > >
> >
> >---------------------------------------------------------------------
> >To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
> >For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org
> 
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org
> 

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message