httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daniel Lopez <dan...@rawbyte.com>
Subject Re: VirtualHosts in Apache2.0
Date Mon, 24 Dec 2001 11:15:37 GMT


I tried with Apache 2.0.28 and the following works as expected

# added %p to my log format

Listen 8080
Listen 8081

<virtualhost 10.0.0.1:8081>
</virtualhost>

Request for the virtualhost show up with port 8081
Requests for 8080 show up as port 80 (but that will change if I setup
servername to :8080)

So for some reason you are accessing a virtualhost and still getting port 80
in the log, while you are not receiving a redirect.

Also, you are not receiving the virtualhost content, but the main server
content, no?

If that is the case my guess is that for some reason Apache is not matching
your request to that virtualhost and giving you the content of the main_server

http://httpd.apache.org/docs-2.0/vhosts/details.html:
"The main_server is only used to serve a request if the IP address and port
number to which the client connected is unspecified and does not match any
other vhost (including a _default_ vhost). In other words the main_server
only catches a request for an unspecified address/port combination (unless
there is a _default_ vhost which matches that port"





On Sun, Dec 23, 2001 at 07:39:09PM -0500, Don Hughes wrote:
> Yes, it was a custom log - I wanted to see the port.  Here is the more familiar:
> 
> 10.168.xxx.zzz 80 10.168.xxx.yyy /
> 10.168.xxx.zzz 80 10.168.xxx.yyy /icons/constructionreading.gif
> 10.168.xxx.zzz - - [23/Dec/2001:19:22:42 -0500] "GET / HTTP/1.1" 200 285
> 10.168.xxx.zzz - - [23/Dec/2001:19:22:42 -0500] "GET 
> /icons/constructionreading.gif HTTP/1.1" 200 3754
> 10.168.xxx.zzz - - [23/Dec/2001:19:22:49 -0500] "GET / HTTP/1.1" 200 285
> 10.168.xxx.zzz - - [23/Dec/2001:19:22:49 -0500] "GET 
> /icons/constructionreading.gif HTTP/1.1" 200 3754
> 10.168.xxx.zzz - - [23/Dec/2001:19:22:54 -0500] "GET / HTTP/1.1" 200 285
> 10.168.xxx.zzz - - [23/Dec/2001:19:22:54 -0500] "GET 
> /icons/constructionreading.gif HTTP/1.1" 200 3754
> 10.168.xxx.zzz - - [23/Dec/2001:19:23:21 -0500] "GET / HTTP/1.1" 304 0
> 
> I had not tried CanonicalNames off.  I tried it, and it did not make any difference.
> 
> I added a Servername entry with the ip address to the vhost.  No change.
> 
> Those two tests generated the log above.
> 
> The URL does NOT change in the browser.
> 
> ...don
> support@sannotes.org
> 
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
> See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
> To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
> For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org
> 

---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message