httpd-test-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "MATHIHALLI,MADHUSUDAN (HP-Cupertino,ex1)" <mad...@hp.com>
Subject RE: Regarding Apache 2.0.48 and specweb99
Date Fri, 21 Nov 2003 19:15:26 GMT
.. added a snipped of the cgi.log that I got after that daemon exited.

-Madhu

>-----Original Message-----
>From: MATHIHALLI,MADHUSUDAN (HP-Cupertino,ex1) [mailto:madhum@hp.com]
>Sent: Friday, November 21, 2003 11:06 AM
>To: 'test-dev@httpd.apache.org'
>Cc: dev@httpd.apache.org
>Subject: RE: Regarding Apache 2.0.48 and specweb99
>
>
>
>>-----Original Message-----
>>From: gregames@apache.org [mailto:gregames@apache.org]
>[SNIP]
>
>>cgid should _never_ exit without something in the error log.  
>>That makes it 
>>sound like a core problem, i.e. ap_process_child_status() or a 
>>signal handler is 
>>fubar, in addition to whatever made the cgi daemon die.
>>
>>But if that is in fact happening, I would trace syscalls & 
>>signals for the cgid 
>>process.  (can't remember what the HPUX trace program is 
>>called, but you want 
>>something similar to truss/strace)
>
>To give a background, here's what I did :
>
>1. Use a large timeout and keepalive timeout, and 100 threads 
>/ process.
>2. Use HTTP/1.0 as the SPECweb99 client seems to have some problem with
>HTTP/1.1
>   (not much work done there)
>3. Start SPECweb99 run
>   nabled all the different dynamic tests - DYNAMIC_CONTENT, 
>DYNAMIC_POST,
>DYNAMIC_CAD_GET, DYNAMIC_CGI_GET.
>   - The run came back with a lot of "Can't connect" errors
>     It's probably okay because some config was probably screwed up
>4. The stipulated 20 min. warmup and the 20 min run happens
>   The results are NOT posted even after 30 minutes
>5. I get suspicious, and I try to do a simple GET to Apache
>   - realized that Apache was hung. (telnet localhost 80... 
>GET /foo  etc
>stuff)
>6. Attached gdb to each of the process - and found that a couple of
>processes were processing do_post (in mod_specweb99) and NO 
>cgid process
>(YES - I backported Jeff's patch to restart cgid) !!
>
>I tried attaching tusc to the cgi daemon - but since the 
>daemon dies at a
>random time, my log file was getting too full, and I had to 
>just stop it. I
>tried resetting the log a couple of times - but then I got diverted and
>started thinking in a diffent angle : were the timeouts were 
>too long, is
>the system was running out of sockets etc.
>
>I can reproduce the problem every single run of SPECweb99 
>(history: 2.0.43
>ran just fine). I'll try to get the tusc for cgid when it dies 
>- to see if
>it helps.
>
>BTW, one more thing I noticed : there's some problem with keeping the
>sockets alive for a long time. The SPECweb99 client logs a 
>error on close
>socket (EBADF) when the keepalive times out.
>
>-Madhu


%% [Mon Nov 17 17:08:29 2003] GET
/cgi-bin/spec.cgi?/file_set/dir00034/class1_7
HTTP/1.1
%% 503 /opt/hpws/apache/cgi-bin/spec.cgi
%error
unable to connect to cgi daemon after multiple tries
%% [Mon Nov 17 17:09:37 2003] GET
/cgi-bin/spec.cgi?/file_set/dir00002/class1_6
HTTP/1.1
%% 503 /opt/hpws/apache/cgi-bin/spec.cgi
%error
unable to connect to cgi daemon after multiple tries
%% [Mon Nov 17 17:09:39 2003] GET
/cgi-bin/spec.cgi?/file_set/dir00001/class0_4
HTTP/1.1
%% 503 /opt/hpws/apache/cgi-bin/spec.cgi
%error
unable to connect to cgi daemon after multiple tries
%% [Mon Nov 17 17:09:39 2003] GET
/cgi-bin/spec.cgi?/file_set/dir00496/class1_4
HTTP/1.1
%% 503 /opt/hpws/apache/cgi-bin/spec.cgi
%error
unable to connect to cgi daemon after multiple tries
%% [Mon Nov 17 17:09:40 2003] GET
/cgi-bin/spec.cgi?/file_set/dir00001/class1_4
HTTP/1.1
%% 503 /opt/hpws/apache/cgi-bin/spec.cgi
%error
unable to connect to cgi daemon after multiple tries
%% [Mon Nov 17 17:09:40 2003] GET
/cgi-bin/spec.cgi?/file_set/dir00012/class1_4
HTTP/1.0
%% 503 /opt/hpws/apache/cgi-bin/spec.cgi
%error
unable to connect to cgi daemon after multiple tries
%% [Mon Nov 17 17:09:40 2003] GET
/cgi-bin/spec.cgi?/file_set/dir00261/class1_4
HTTP/1.1
%% 503 /opt/hpws/apache/cgi-bin/spec.cgi
%error
unable to connect to cgi daemon after multiple tries
%% [Mon Nov 17 17:09:40 2003] GET
/cgi-bin/spec.cgi?/file_set/dir00000/class0_4
HTTP/1.1
%% 503 /opt/hpws/apache/cgi-bin/spec.cgi
%error
unable to connect to cgi daemon after multiple tries
%% [Mon Nov 17 17:09:43 2003] GET
/cgi-bin/spec.cgi?/file_set/dir00000/class1_2
HTTP/1.1
%% 503 /opt/hpws/apache/cgi-bin/spec.cgi

Mime
View raw message