httpd-test-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From sla...@rezic.de
Subject Re: Test failure with Apache::Test 1.03, Apache/2.0.40 and perl-5.8.1-to-be
Date Fri, 11 Jul 2003 14:04:27 GMT
> Randy Kobes wrote:
> > On Sun, 6 Jul 2003, Slaven Rezic wrote:
> > 
> >>make test fails with following output:
> >>
> >>/usr/perl5.8.1/bin/perl -Iblib/arch -Iblib/lib \
> >>t/TEST -clean
> >>APACHE= APXS= APACHE_PORT= APACHE_USER= APACHE_GROUP= \
> >>/usr/perl5.8.1/bin/perl -Iblib/arch -Iblib/lib \
> >>t/TEST -verbose=0
> >>*** root mode: changing the fs ownership to 'nobody' (99:99)
> >>/usr/sbin/httpd  -d /home/slavenr/.cpan/build/Apache-Test-1.03/t -f /home/slavenr/.cpan/build/Apache-Test-1.03/t/conf/httpd.conf
-DAPACHE2
> >>using Apache/2.0.40 (prefork MPM)
> >>
> >>waiting for server to start: .Syntax error on line 22 of
> >>/home/slavenr/.cpan/build/Apache-Test-1.03/t/conf/httpd.conf:
> >>Invalid command 'TransferLog', perhaps mis-spelled or defined
> >>by a module not included in the server configuration !!!
> >>server has died with status 255 (t/logs/error_log wasn't
> >>created, start the server in the debug mode) make: ***
> >>[run_tests] Terminated
> > 
> > 
> > I think this is due to it parsing the system httpd.conf (obtained
> > from the location of httpd) and adding to the httpd.conf of
> > Apache-Test any enabled LoadModule directives it finds. I guess
> > this could fail, or get confused, if the httpd.conf of httpd
> > being used isn't a functional one - one possibility is that the
> > httpd specified is a symlink, or is from an Apache source
> > distribution that has not yet been edited.
> 
> I'm not sure whether I've replied to this one. Slaven, this has been fixed in 
> the current cvs. please verify that it now works for you.
> 

Now I get a different failure ("Alias" is now invalid):

$ sudo make test
/usr/local/bin/perl -Iblib/arch -Iblib/lib \
t/TEST -clean
APACHE_USER= APACHE_GROUP= APACHE_PORT= APACHE= APXS= \
/usr/local/bin/perl -Iblib/arch -Iblib/lib \
t/TEST -verbose=0 
*** root mode: changing the fs ownership to 'nobody' (99:99)
/usr/sbin/httpd  -d /home/slavenr/work2/httpd-test/perl-framework/Apache-Test/t -f /home/slavenr/work2/httpd-test/perl-framework/Apache-Test/t/conf/httpd.conf
-DAPACHE2 
using Apache/2.0.40 (prefork MPM)

waiting for server to start: .Syntax error on line 76 of /home/slavenr/work2/httpd-test/perl-framework/Apache-Test/t/conf/httpd.conf:
Invalid command 'Alias', perhaps mis-spelled or defined by a module not included in the server
configuration
!!! 
server has died with status 255 (t/logs/error_log wasn't created, start the server in the
debug mode)
make: *** [run_tests] Terminated
Exit 2


This is with the latest CVS version.

Regards,
    Slaven

Mime
View raw message