httpd-modules-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Matthew Kent <m...@bravenet.com>
Subject Re: mod_authn_dbd - internal server error after certain idle time
Date Fri, 06 Jul 2007 21:21:10 GMT
On Fri, 2007-06-07 at 16:52 -0400, Danie Qian wrote:
> ----- Original Message ----- 
> From: "Matthew Kent" <matt@bravenet.com>
> To: <modules-dev@httpd.apache.org>
> Sent: Friday, July 06, 2007 4:13 PM
> Subject: Re: mod_authn_dbd - internal server error after certain idle time
> 
> 
> > On Fri, 2007-06-07 at 15:54 -0400, Danie Qian wrote:
> >> ----- Original Message ----- 
> >> From: "Matthew Kent" <matt@bravenet.com>
> >> To: <modules-dev@httpd.apache.org>
> >> Sent: Friday, July 06, 2007 3:18 PM
> >> Subject: Re: mod_authn_dbd - internal server error after certain idle 
> >> time
> >>
> >>
> >> > On Fri, 2007-06-07 at 15:07 -0400, Danie Qian wrote:
> >> >> I am using mod_authn_dbd and mod_dbd to do authentication again a 
> >> >> mysql
> >> >> database. Basically it works but after sometime I will get a internal
> >> >> server
> >> >> error. I checked the log this happens at apr_dbd_pvselect() line in
> >> >> mod_authn_dbd.c. So this looks like to me that apr_dbd_pvselect() is
> >> >> trying
> >> >> to re-use a connection that is closed by the mysql server side whose
> >> >> wait-timeout is set to 1200 seconds. my mod_dbd setting is this
> >> >> DBDMin  1
> >> >> DBDKeep 2
> >> >> DBDMax  50
> >> >> DBDExptime 60
> >> >> My question is why the keepalive setting for 60sec doesnt work for
me?
> >> >> How
> >> >> do I fix this without changing the timeout setting on the mysql 
> >> >> server?
> >> >>
> >> >>
> >> >
> >> > I've haven't used mod_authn_dbd yet but this sounds similar to issues I
> >> > was having
> >> >
> >> > http://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=39329
> >> >
> >> > patch hasn't made its way into apr_dbd_mysql.c yet. Please add a note 
> >> > if
> >> > the it fixes your issue.
> >> >
> >> >> Thanks,
> >> >> Daniel
> >> >>
> >> > -- 
> >> > Matthew Kent \ SA \ bravenet.com
> >> >
> >> >
> >>
> >> I am using apache-2.2.4 configured with apr-1.2.9 and apr-1.2.8. I have 
> >> the
> >> above mentioned problem even after I replaced mod_dbd.c with the one from
> >> yesterday's snapshot. Do you think this patch will still apply?
> >>
> >>
> >
> > Well the patch is against apr_dbd_mysql.c (in apr-util) not mod_dbd.c
> > (in httpd) so I think it would apply in this case.
> >
> 
> Are you sure?  Here is first 2 lines of the 2006-10-11 patches in the above 
> link?
> 
> --- modules/database/mod_dbd.c.orig	2006-05-18 10:59:22.000000000 -0700
> +++ modules/database/mod_dbd.c	2006-05-18 10:57:10.000000000 -0700
> 

Ah jeez, proves how long its been since I looked at this issue.

Apologies for wasting your time, no idea if this is fixed in trunk,
though I'm looking now.
-- 
Matthew Kent \ SA \ bravenet.com


Mime
View raw message