httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Igor Galić <i.ga...@brainsware.org>
Subject Re: svn commit: r1142739 - in /httpd/httpd/trunk: CHANGES configure.in
Date Tue, 05 Jul 2011 01:00:25 GMT


----- Original Message -----
> Author: rjung
> Date: Mon Jul  4 17:03:13 2011
> New Revision: 1142739
> 
> URL: http://svn.apache.org/viewvc?rev=1142739&view=rev
> Log:
> Only link the httpd binary against PCRE.
> No other support binary needs PCRE.
> 
> Modified:
>     httpd/httpd/trunk/CHANGES
>     httpd/httpd/trunk/configure.in
> 
> Modified: httpd/httpd/trunk/CHANGES
> URL:
> http://svn.apache.org/viewvc/httpd/httpd/trunk/CHANGES?rev=1142739&r1=1142738&r2=1142739&view=diff
> ==============================================================================
> --- httpd/httpd/trunk/CHANGES [utf-8] (original)
> +++ httpd/httpd/trunk/CHANGES [utf-8] Mon Jul  4 17:03:13 2011
> @@ -20,6 +20,9 @@ Changes with Apache 2.3.14
>    *) mod_lua, mod_deflate: respect platform specific runpath linker
>       flag. [Rainer Jung]
>  
> +  *) configure: Only link the httpd binary against PCRE. No other
> support
> +     binary needs PCRE. [Rainer Jung]
> +
>  Changes with Apache 2.3.13
>  
>    *) ab: Support specifying the local address to use. PR 48930.
> 
> Modified: httpd/httpd/trunk/configure.in
> URL:
> http://svn.apache.org/viewvc/httpd/httpd/trunk/configure.in?rev=1142739&r1=1142738&r2=1142739&view=diff
> ==============================================================================
> --- httpd/httpd/trunk/configure.in (original)
> +++ httpd/httpd/trunk/configure.in Mon Jul  4 17:03:13 2011
> @@ -207,7 +207,8 @@ else
>    AC_MSG_ERROR([pcre-config for libpcre not found. PCRE is required
>    and available from http://pcre.org/])
>  fi
>  APACHE_SUBST(PCRE_LIBS)
> -APR_ADDTO(AP_LIBS, [\$(PCRE_LIBS)])
> +APR_ADDTO(HTTPD_LDFLAGS, [\$(PCRE_LIBS)])
> +APACHE_SUBST(HTTPD_LDFLAGS)
>  
>  echo $ac_n "${nl}Configuring Apache httpd ...${nl}"

I'm not sure if it's this change that breaks the build
or if it was always broken but:


/opt/bw/share/apr/build/libtool --silent --mode=link gcc -std=gnu99 -pthread  -mtune=native
-march=native -O3 -g     -Wl,--as-needed -Wl,--reduce-memory-overheads -Wl,-Bsymbolic-functions
-Wl,--no-copy-dt-needed-entries -o httpd  modules.lo buildmark.o -L/usr/lib/x86_64-linux-gnu
-lpcre -export-dynamic server/libmain.la modules/core/libmod_so.la modules/http/libmod_http.la
 os/unix/libos.la    /opt/bw/lib/x86_64-linux-gnu/libapr-2.la -lcrypt -lrt -lcrypt -lpthread
-ldl -lexpat 
server/.libs/libmain.a(util_pcre.o): In function `ap_regfree':
/tmp/build/httpd/server/util_pcre.c:103: undefined reference to `pcre_free'
server/.libs/libmain.a(util_pcre.o): In function `ap_regcomp':
/tmp/build/httpd/server/util_pcre.c:136: undefined reference to `pcre_compile'
/tmp/build/httpd/server/util_pcre.c:142: undefined reference to `pcre_info'
server/.libs/libmain.a(util_pcre.o): In function `ap_regexec_len':
/tmp/build/httpd/server/util_pcre.c:197: undefined reference to `pcre_exec'
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [httpd] Error 1
make[2]: Leaving directory `/tmp/build/httpd'

Notice the complete lack of -lpcre in that line --
it only appeared after I added LIBS=-lpcre to ./configure.

I think something's wonky.


-- 
Igor Galić

Tel: +43 (0) 664 886 22 883
Mail: i.galic@brainsware.org
URL: http://brainsware.org/

Mime
View raw message