httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Paul Howarth <p...@city-fan.org>
Subject Re: HTTPD 2.2.17 issue on Fedora 15 with listening on IPv4
Date Fri, 08 Jul 2011 14:50:45 GMT
On 07/08/2011 02:30 PM, Barry Scott wrote:
> If this is the wrong list to ask for help on this please redirect me.
>
> We are porting our application to Fedora 15 and to systemd from SysV init.
> The httpd configuraturation we are using work without problem on earlier
> Fedora 13 systems.
>
> We are hitting an odd problem with httpd handling requests on localhost:80
> over IPv4. The configuration allows access without authenication but we
> get a 401 error. However repeat the request using IPv6 and it it works.
>
> If we restart httpd (systemctl restart httpd.service) the problem goes
> away. We have a set of identical hardware running identical software
> with identical config and not all systems show this problem. Leading me
> to expect its a race condition during startup.
>
> Here is a fragment of the httpd.conf file:
>
> <VirtualHost 127.0.0.1:80 [::1]:80>
>      ... rewrite rules ...
>      <Location /XML>
>
>          #+ localhost auth file
>          Order allow,deny
>          Allow from 127.0.0.1
>          Allow from ::1
>          Satisfy Any
>          #- localhost auth file
>
>      </Location>
>      ...
> </VirtualHost>
>
> I test this with:
>
> curl -4 http://localhost:80/XML/
> curl -6 http://localhost:80/XML/
>
> I'm willing to debug and patch the code to get to the bottom of the problem
> but would like to know if this is a known problem. Any pointers on where
> to start looking in the code would be welcome as well.

Does this still happen if you force NetworkManager to wait for the 
network to actually come up?

systemctl enable NetworkManager-wait-online.service

Paul.


Mime
View raw message