httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Graham Dumpleton <graham.dumple...@gmail.com>
Subject Re: [VOTE] release 2.3.3 as alpha
Date Thu, 12 Nov 2009 10:40:04 GMT
2009/11/12 Graham Dumpleton <graham.dumpleton@gmail.com>:
> 2009/11/12 Paul Querna <paul@querna.org>:
>> On Wed, Nov 11, 2009 at 10:33 PM, Graham Dumpleton
>> <graham.dumpleton@gmail.com> wrote:
>>> 2009/11/12 Paul Querna <paul@querna.org>:
>>>> Test tarballs for Apache httpd 2.3.3-alpha are available at:
>>>>    <http://httpd.apache.org/dev/dist/>
>>>>
>>>> Your votes please;
>>>>
>>>>  +/- 1
>>>>  [  ]  Release httpd-2.3.3 as Alpha
>>>>
>>>> Vote closes at 18:00 UTC on Sunday November 15 2009.
>>>>
>>>> Thanks,
>>>>
>>>> Paul
>>>>
>>>
>>> What APR/APR-UTIL/PCRE versions are supposed to be used with this?
>>>
>>> Failing to build on MacOS X 10.5.8.
>>>
>>
>> Any modern 1.4.x APR should work.
>>
>> You can use the -deps version, by using '--with-included-apr'
>
> Huh. There is no bundled APR/APR-UTIL in the alpha tarball, so how is
> --with-included-apr work going to work?
>
>> re: your build errors, it seems like your install of APR is kinda
>> busted.  I'd guess it must be too old, and something about the build
>> system isn't picking up everyone correctly.
>
> Or too new. It was actually the head from subversion versions of 1.4
> for both APR and APR-UTIL.
>
> http://svn.apache.org/repos/asf/apr/apr/branches/1.4.x
> http://svn.apache.org/repos/asf/apr/apr-util/branches/1.4.x
>
> I'll try with last official tarballs of both instead.

Hmmm, no tarballs.

I tried trashing my APR/APR-UTIL install directories. Validated I was
up to date from those subversion branches, which I was, did make
distclean, ran configure again from scratch and reinstalled. Then
tried rebuilding 2.3 again and still had same problem.

Given that there are no 1.4 tarballs for APR/APR-UTIL, which
subversion trunk/branch are you meant to use?

Are the branches I used the correct thing to use. I noticed there was
no trunk for apr-util:

$ svn list http://svn.apache.org/repos/asf/apr/apr-util
branches/
tags/

and since had to use branch for that, assumed was supposed to use
branch for apr as well even though it has a trunk.

$ svn list http://svn.apache.org/repos/asf/apr/apr/
branches/
tags/
trunk/

Graham


>>> Configure line:
>>>
>>> ./configure --prefix=/usr/local/apache-2.3
>>> --with-apr=/usr/local/apr-1.4/bin/apr-1-config
>>> --with-apr-util=/usr/local/apr-util-1.4/bin/apu-1-config
>>> --with-pcre=/usr/local/pcre-8.00/bin/pcre-config
>>>
>>> Build error:
>>>
>>> /usr/local/apr-1.4/build-1/libtool --silent --mode=compile gcc -g -O2
>>>  -DDARWIN -DSIGPROCMASK_SETS_THREAD_MASK -no-cpp-precomp    -I.
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/os/unix
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/include
>>> -I/usr/local/apr-1.4/include/apr-1
>>> -I/usr/local/apr-util-1.4/include/apr-1 -I/usr/local/pcre-8.00/include
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/aaa
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/cache
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/core
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/database
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/filters
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/ldap
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/loggers
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/lua
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/proxy
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/session
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/ssl
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/test
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/arch/unix
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/dav/main
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/generators
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/mappers
>>> -prefer-non-pic -static -c htpasswd.c && touch htpasswd.lo
>>> /usr/local/apr-1.4/build-1/libtool --silent --mode=link gcc -g -O2
>>>   -o htpasswd  htpasswd.lo
>>> /usr/local/apr-util-1.4/lib/libaprutil-1.la @LDADD_dbm_db@
>>> @LDADD_dbm_gdbm@ @LDADD_dbm_ndbm@ -lexpat -liconv
>>> /usr/local/apr-1.4/lib/libapr-1.la -lpthread
>>> i686-apple-darwin9-gcc-4.0.1: @LDADD_dbm_db@: No such file or directory
>>> i686-apple-darwin9-gcc-4.0.1: @LDADD_dbm_gdbm@: No such file or directory
>>> i686-apple-darwin9-gcc-4.0.1: @LDADD_dbm_ndbm@: No such file or directory
>>>
>>> The config.log shows:
>>>
>>> AP_LIBS='$(MOD_AUTHN_FILE_LDADD) $(MOD_AUTHN_CORE_LDADD)
>>> $(MOD_AUTHZ_HOST_LDADD) $(MOD_AUTHZ_GROUPFILE_LDADD)
>>> $(MOD_AUTHZ_USER_LDADD) $(MOD_AUTHZ_CORE_LDADD)
>>> $(MOD_ACCESS_COMPAT_LDADD) $(MOD_AUTH_BASIC_LDADD)
>>> $(MOD_AUTH_FORM_LDADD) $(MOD_SO_LDADD) $(MOD_BUFFER_LDADD)
>>> $(MOD_RATELIMIT_LDADD) $(MOD_REQTIMEOUT_LDADD) $(MOD_REQUEST_LDADD)
>>> $(MOD_INCLUDE_LDADD) $(MOD_FILTER_LDADD) $(MOD_LOG_CONFIG_LDADD)
>>> $(MOD_ENV_LDADD) $(MOD_SETENVIF_LDADD) $(MOD_VERSION_LDADD)
>>> $(MOD_HTTP_LDADD) $(MOD_MIME_LDADD) $(MOD_UNIXD_LDADD)
>>> $(MOD_STATUS_LDADD) $(MOD_AUTOINDEX_LDADD) $(MOD_ASIS_LDADD)
>>> $(MOD_CGID_LDADD) $(MOD_NEGOTIATION_LDADD) $(MOD_DIR_LDADD)
>>> $(MOD_ACTIONS_LDADD) $(MOD_USERDIR_LDADD) $(MOD_ALIAS_LDADD)
>>> /usr/local/apr-util-1.4/lib/libaprutil-1.la  @LDADD_dbm_db@
>>> @LDADD_dbm_gdbm@ @LDADD_dbm_ndbm@ -lexpat -liconv
>>> /usr/local/apr-1.4/lib/libapr-1.la -lpthread'
>>>
>>> but no other mention of those non substituted values.
>>>
>>> The config.status just reflects same thing:
>>>
>>> S["AP_LIBS"]="$(MOD_AUTHN_FILE_LDADD) $(MOD_AUTHN_CORE_LDADD)
>>> $(MOD_AUTHZ_HOST_LDADD) $(MOD_AUTHZ_GROUPFILE_LDADD)
>>> $(MOD_AUTHZ_USER_LDADD) $(MOD_AUTHZ_CORE_LDADD)"\
>>> " $(MOD_ACCESS_COMPAT_LDADD) $(MOD_AUTH_BASIC_LDADD)
>>> $(MOD_AUTH_FORM_LDADD) $(MOD_SO_LDADD) $(MOD_BUFFER_LDADD)
>>> $(MOD_RATELIMIT_LDADD) $(MOD_REQTIMEO"\
>>> "UT_LDADD) $(MOD_REQUEST_LDADD) $(MOD_INCLUDE_LDADD)
>>> $(MOD_FILTER_LDADD) $(MOD_LOG_CONFIG_LDADD) $(MOD_ENV_LDADD)
>>> $(MOD_SETENVIF_LDADD) $(MOD_VERSION"\
>>> "_LDADD) $(MOD_HTTP_LDADD) $(MOD_MIME_LDADD) $(MOD_UNIXD_LDADD)
>>> $(MOD_STATUS_LDADD) $(MOD_AUTOINDEX_LDADD) $(MOD_ASIS_LDADD)
>>> $(MOD_CGID_LDADD) $(MOD_"\
>>> "NEGOTIATION_LDADD) $(MOD_DIR_LDADD) $(MOD_ACTIONS_LDADD)
>>> $(MOD_USERDIR_LDADD) $(MOD_ALIAS_LDADD)
>>> /usr/local/apr-util-1.4/lib/libaprutil-1.la  @LDAD"\
>>> "D_dbm_db@ @LDADD_dbm_gdbm@ @LDADD_dbm_ndbm@ -lexpat -liconv
>>> /usr/local/apr-1.4/lib/libapr-1.la -lpthread"
>>>
>>> Had noticed this problem in subversion trunk couple of days before you
>>> rolled this tarball but didn't have a chance to post anything.
>>>
>>> If remove those values from build/config_vars.mk and continue build
>>> then stops with:
>>>
>>> /usr/local/apr-1.4/build-1/libtool --silent --mode=compile gcc -g -O2
>>>  -DDARWIN -DSIGPROCMASK_SETS_THREAD_MASK -no-cpp-precomp    -I.
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/os/unix
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/include
>>> -I/usr/local/apr-1.4/include/apr-1
>>> -I/usr/local/apr-util-1.4/include/apr-1 -I/usr/local/pcre-8.00/include
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/aaa
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/cache
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/core
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/database
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/filters
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/ldap
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/loggers
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/lua
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/proxy
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/session
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/ssl
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/test
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/arch/unix
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/dav/main
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/generators
>>> -I/Users/grahamd/Packages/httpd-2.3.3-alpha/modules/mappers
>>> -prefer-non-pic -static -c ab.c && touch ab.lo
>>> /usr/local/apr-1.4/build-1/libtool --silent --mode=link gcc -g -O2
>>>   -o ab  ab.lo
>>> /usr/local/apr-util-1.4/lib/libaprutil-1.la -lexpat -liconv
>>> /usr/local/apr-1.4/lib/libapr-1.la -lpthread
>>> Undefined symbols:
>>>  "_apr_pollset_create", referenced from:
>>>      _main in ab.o
>>>  "_apr_pollset_remove", referenced from:
>>>      _set_conn_state in ab.o
>>>  "_apr_pollset_poll", referenced from:
>>>      _main in ab.o
>>>  "_apr_pollset_add", referenced from:
>>>      _set_conn_state in ab.o
>>>
>>>
>>> Graham
>>>
>>
>

Mime
View raw message