httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From OpenMacNews <OpenMacN...@speakeasy.net>
Subject httpd-trunk configure dying on OSX: "error: mod_so has been requested but cannot be built on your system"
Date Thu, 07 Apr 2005 04:27:51 GMT
ok, so let's try this here ... i'm *not* certain this is a dev-list issue; pls 
let me know if it's not ... thx!  richard

> hey richard, you should submit a bug or try the developers list for this

>> hi all,
>>
>> i've just started playing with the latest dev trunk; i've had both earlier
>> dev-revisions and 2.0.53 up-n-running on OSX 10.3.8 ...
>>
>> now, after 'svn co' of httpd-trunk, apr & apr-util (currently, Revision:
>> 160328)
>>
>> i've sucessfully built/installed apr & apr-util into /usr/local/httpd-dev,
>> where:
>>
>> 	% ls -al /usr/local/httpd-dev/bin/ap*config
>> 	   -rwxr-xr-x  1 root wheel 6882 Apr  6 15:31 apr-1-config
>> 	   -rwxr-xr-x  1 root wheel 5937 Apr  6 15:49 apu-1-config
>>
>>
>> however, when I attepmt to configure httpd-trunk with my 'old' config:
>>
>>    ./configure \
>>    --with-apr=/usr/local/httpd-dev \
>>    --with-apr-util=/usr/local/httpd-dev \
>>    --enable-mods-shared=all --disable-static \
>>    --enable-so \
>>    --enable-cgi \
>>    --enable-dav --enable-dav-fs --enable-dav-lock \
>>    --enable-ssl --with-ssl=/usr/local/ssl \
>>    --enable-authn-dbm --enable-authz-dbm \
>>    --with-berkeley-db=/usr/local/berkeley-db \
>>    --with-pcre=/usr/local/pcre50/ \
>>    --enable-proxy \
>>    --enable-proxy-connect \
>>    --enable-proxy-ftp \
>>    --enable-proxy-http \
>>    --enable-logio \
>>    --with-imap
>>
>>
>> configure dies with:
>>
>> 	"configure: error: mod_so has been requested but cannot be built on your
>> system"
>>
>> googling on the error hasn't done a lot for me yet, so looking in
>> 'configure', the stanza in question is:
>>
>> ========================================
>> @19557
>> 	case "x$enable_so" in
>> 		"xyes")
>> 			if test $ac_cv_define_APR_HAS_DSO = "no"; then
>> 				{ { echo "$as_me:$LINENO: error: mod_so has been requested but cannot be
>> built on your system" >&5
>> 	echo "$as_me: error: mod_so has been requested but cannot be built on your
>> system" >&2;}
>> 	   { (exit 1); exit 1; }; }
>> 			fi
>> 			;;
>> 		"xshared")
>> 			{ { echo "$as_me:$LINENO: error: mod_so can not be built as a shared DSO"
>> > &5
>> 	echo "$as_me: error: mod_so can not be built as a shared DSO" >&2;}
>> 	   { (exit 1); exit 1; }; }
>> 			;;
>> 		"xno")
>> 			;;
>> 		"x")
>> 			enable_so=$ac_cv_define_APR_HAS_DSO
>> 			;;
>> 	esac
>> ========================================
>>
>>
>> i note the presence of the APR_HAS_DSO check.  it's new to me, and i'm
>> unclear if/where it's defined on OSX.
>>
>> certainly, DSO support HAS been there for OSX for earlier versions ....
>>
>> soooooooo, did something change and i've missed it?  or is something broken
>> here that needs some attention?
>>
>> thanks!
>>
>> richard


Mime
View raw message