httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Fortin, John {PBG}" <John.For...@pepsi.com>
Subject AIX shared libraries build with absolute path in headers
Date Sat, 19 Jul 2003 14:05:05 GMT
I'm having an issue with building Apache 2.0.27 on AIX.  I have to do the
build on a box which is separate from the environment in which they will be
deployed.  I also cannot build it to the final destination directory
(/usr/local/apache2/apache2.0.47) but have to build to a distribution
directory (such as /var/opt/dist/apache20/apache2.0.47).
 
Normally this wouldn't be an problem.  However, after I move the
distribution to the first target box, I get the following:
 
 
apache:pbsxap00073:/usr/local/apache20/apache2.0.47/bin> httpd
exec(): 0509-036 Cannot load program httpd because of the following errors:
        0509-150   Dependent module libaprutil-0.so could not be loaded.
        0509-022 Cannot load module libaprutil-0.so.
        0509-026 System error: A file or directory in the path name does not
exist.
 
apache:pbsxap00073:/usr/local/apache20/apache2.0.47/lib>dump -H
libaprutil-0.so     
 
libaprutil-0.so:
 
                        ***Loader Section***
                      Loader Header Information
VERSION#         #SYMtableENT     #RELOCent        LENidSTR
0x00000001       0x00000132       0x00000368       0x000000e1
 
#IMPfilID        OFFidSTR         LENstrTBL        OFFstrTBL
0x00000005       0x000045b0       0x0000164b       0x00004691
 

                        ***Import File Strings*** 
INDEX  PATH                          BASE                MEMBER
0      /var/opt/dist/apache20/apache2.0.47/lib:/usr/lib:/lib              
1      /var/opt/dist/apache20/apache2.0.47/lib libexpat.a
libexpat.so.0
2                                    libiconv.a          shr4.o
3      /var/opt/dist/apache20/apache2.0.47/lib libapr-0.so                
4                                    libc.a              shr.o

For some reason, the base path to the build directories is being added to
the shared libs.
 
Here is my configure statement:
CC=xlc_r ./configure --prefix=/var/opt/dist/apache20/apache2.0.47
--enable-so --enable-ssl --enable-rewrite --enable-headers 

 
I also tried:
CC=xlc_r LDFLAGS="-Wl,-bnolibpath -Wl,-blibpath:/usr/lib:/lib" ./configure
--prefix=/var/opt/dist/apache20/apache2.0.47 --enable-so --enable-ssl
--enable-rewrite --enable-headers 

 
I'm thinking this may be a libtool issue, but I'm not sure/
 
Any pointers would be appreciated!!
 
Thanks!
John
 
John Fortin - Pepsi Bottling Group 
(914) 767-7844 

Singing is Life - The Rest is Just Details!! 
http://www.newyorkerschorus.org <http://www.newyorkerschorus.org/>  
http://www.spebsqsa.org <http://www.spebsqsa.org/>  

 

Mime
View raw message