httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Stas Bekman <s...@stason.org>
Subject Re: Error while installing apache 2.0.43 on Linux 7.3
Date Sat, 07 Jun 2003 02:57:30 GMT
Jeff Trawick wrote:
> Rahul Kohli wrote:
> 
>> Hi ,
>>
>> I am installing Apache 2.0.43 on Linux 7.3, but during installation I 
>> am getting the following error:
>>
>> /home/agent5qa/apache2043/httpd-2.0.43/srclib/apr/.libs/libapr-0.so: 
>> undefined reference to `pthread_create'
>>
>> and the installation stops .. Kindly suggest how can I resolve this 
>> issue.
>>
>> I have also set the environment variable export LIBS=-lpthread.
> 
> 
> Did you set "LIBS=-lpthread" at configure time or at "make install" time?
> 
> I've never heard of a failure exactly like that, though I have seen a 
> problem on Linux where "apr-config --libs" won't display -lpthread, and 
> -lpthread has to be included manually for applications using apr-config 
> to see what libs are necessary.  I wonder if that is related.

I second that. We have the same problems building apreq-2 on linux. As I get:

% ~/httpd/worker/bin/apr-config --libs
  -lrt -lm -lcrypt -lnsl  -ldl

Manually adding -lpthread solves the problem.

> See http://www.apache.org/~trawick/build_problems.html for some standard 
> information that is helpful in debugging stuff like this.  There are 
> many ways that the build can go wrong.


-- 


__________________________________________________________________
Stas Bekman            JAm_pH ------> Just Another mod_perl Hacker
http://stason.org/     mod_perl Guide ---> http://perl.apache.org
mailto:stas@stason.org http://use.perl.org http://apacheweek.com
http://modperlbook.org http://apache.org   http://ticketmaster.com


Mime
View raw message