httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Trevor Hurst <t...@sgi.com>
Subject Re: Apache 2.0.44 w/ auth_ldap build errors
Date Tue, 04 Mar 2003 18:09:37 GMT

Worked like a charm!! That was what I needed. 

Thanks Tony and Thom for giving me the correct
parameters and correct syntax to pass!!

Cheers,

-- Trev


"Bennett, Tony - CNF" wrote:
> 
> Don't know if it will help, but here's my config.nice
> for configuring apache 2.0.44 on AIX:
> 
> CC="cc_r"; export CC
> CPPFLAGS=-qcpluscmt;export CPPFLAGS
> "./configure" \
> "--with-mpm=worker" \
> "--prefix=/usr/local/apache" \
> "--enable-dav=static" \
> "--enable-dav_fs=static" \
> "--enable-ssl=static" \
> "--with-ldap=yes" \
> "--with-ldap-include=/usr/local/include" \
> "--with-ldap-lib=/usr/local/lib" \
> "--enable-ldap=static" \
> "--enable-auth_ldap=static" \
> "$@"
> 
> -----Original Message-----
> From: Trevor Hurst [mailto:trev@sgi.com]
> Sent: Friday, February 28, 2003 2:04 PM
> To: dev@httpd.apache.org
> Cc: trawick@attglobal.net
> Subject: Re: Apache 2.0.44 w/ auth_ldap build errors
> 
> Anyone in users have this problem, or should I say
> how mny out there have successfully compiled apache2.0.44
> with ldap and auth-ldap support?
> 
> Did anyone have the same problem I'm experiencing?
> 
> - Trev
> 
> Trevor Hurst wrote:
> >
> > Cliff Woolley wrote:
> > >
> > > On Thu, 27 Feb 2003, Jeff Trawick wrote:
> > >
> > > > it would be useful if ./configure --help for Apache would also
> > > > display apr and apr-util --help screen if the Apache configure is
> > > > going to configure apr and apr-util as well
> > >
> > > ++1!
> >
> > Please, someone try to help me out here again... argh! ;-/
> >
> > I've installed OpenLDAP to use the headers and libs but
> > still to no avail...same error when I pass it the info
> > for the configure:
> >
> > ./configure --with-ldap --enable-ldap --enable-auth-ldap
> > --with-ldap-include=/usr/freeware/include/ \
> > --with-ldap-lib=/usr/freeware/lib32 --with-ldap=libldap.so.3
> >
> > checking for ldap support...
> >   setting APRUTIL_INCLUDES to "-I/usr/freeware/include/"
> >   setting APRUTIL_LDFLAGS to "-L/usr/freeware/lib32"
> > checking for ldap_init in -l... no
> > configure: error: could not find an LDAP library
> > configure failed for srclib/apr-util
> >
> > -------oOo-------
> >
> > Why doesn't it like/see my ldap library I'm pointing it to? Am I
> > supposed to use some development libraries instead??
> >
> > I'm at a complete loss of what in the world it's wanting!?
> >
> > Any ideas guys?
> >
> > Thanks,
> >
> > -- Trev

Mime
View raw message