httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "William A. Rowe, Jr." <wr...@rowe-clan.net>
Subject Re: [Bug 9858] New: - ApacheMonitor can not start service due to bug in service.c or ApacheMonitor.c (fwd)
Date Fri, 14 Jun 2002 07:18:14 GMT
This is the same bug as winnt's mpm that Jeff Trawick's -k patch
introduced, we used to ignore this accidental non-switch 'parameter'
but the parsing change showed this up as a bug.

I'll let Mladen author the patch and apply later today :-)  The answer is
pretty trivial, we simply shouldn't have ever provided an argv[0] to
the StartService call.  The old parsers [1.3/2.0] both overlooked this bug.

Bill


At 09:52 PM 6/13/2002, Cliff Woolley wrote:

>Ideas, anybody?  this sounds like it's a recent bug.


http://nagoya.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=9858

ApacheMonitor can not start service due to bug in service.c or ApacheMonitor.c

>My service.c revision is 1.53.
>ApacheMonitor passes to StartService array of argv with argv[0]
>== "...Apache2.exe". SCM inserts additional argument ("service name") before
>argv[0], and this extra argument causes service to fail during startup.
>
>Last 1.53 revision of fixes same issue for "-k start" argument, but I have "-k
>runservice" and it is not working.
>
>---------------------------------------------------------------------
>To unsubscribe, e-mail: bugs-unsubscribe@httpd.apache.org
>For additional commands, e-mail: bugs-help@httpd.apache.org



Mime
View raw message