httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sander Temme <scte...@covalent.net>
Subject Re: 2_0_28 tarballs rolled and available
Date Tue, 13 Nov 2001 19:39:01 GMT
on 11/12/01 2:19 PM, Greg Ames at gregames@remulak.net wrote:

> ...in http://dev.apache.org/dist/ .  Please download, test, and vote for
> beta.

MacOS X 10.0 with the following ./configure line:

"./configure" \
"--prefix=/tmp/apache2" \
"--enable-mods-shared=most" \
"--with-port=8080" \
"--enable-maintainer-mode" \
"--with-layout=Apache" \

The following result:

[batmobile:apache2] sctemme$bin/apachectl start
Syntax error on line 198 of /tmp/apache2/conf/httpd.conf:
Can't locate API module structure `access_module' in file
/tmp/apache2/modules/mod_access.so: undefined symbol
bin/apachectl start: httpd could not be started
[batmobile:apache2] sctemme$

Note that this is a different error than the one we get on 10.1: that one
talks about a garbled module structure. I wouldn't be surprised if it's the
same problem though.

The same tarball, compiled statically:

"./configure" \
"--prefix=/tmp/apache2" \
"--enable-modules=most" \
"--with-port=8080" \
"--enable-maintainer-mode" \
"--with-layout=Apache" \

Starts up and serves pages. I haven't run the test suite on this machine
because it requires DSO.

Onwards to MacOS X 10.1... shared compile protests as above, static runs and
serves pages. I ran the perl-framework tests after commenting out all the
LoadModule lines and their collateral in the generated httpd.conf (as I have
a static compile):

Failed Test  Status Wstat Total Fail  Failed  List of failed
----------------------------------------------------------------------------
---
apache/limits.t   0    13    10    1  10.00%  10
apache/post.t     9  2304    51   51 100.00%  1-51
apache/rwrite.t              57   57 100.00%  1-57
apr/uri.t                     1    1 100.00%  1
filter/input_bo               2    2 100.00%  1-2
modules/access.   9  2304   408  405  99.26%  4-408
10 tests skipped.
Failed 6/28 test scripts, 78.57% okay. 517/1167 subtests failed, 55.70%
okay.

Is there a cleaner way to run static-only? I'll ask that of the test-dev
list.

I say Advisory +1 For Beta provided a release note entry that DSO currently
doesn't work on Darwin/MacOSX.

S.

-- 
Covalent Technologies                             sctemme@covalent.net
Engineering group                                Voice: (415) 536 5214
645 Howard St.                                     Fax: (415) 536 5210
San Francisco CA 94105

   PGP Fingerprint: 1E74 4E58 DFAC 2CF5 6A03  5531 AFB1 96AF B584 0AB1

=======================================================
This email message is for the sole use of the intended recipient(s) and may
contain confidential and privileged information. Any unauthorized review,
use, disclosure or distribution is prohibited.  If you are not the intended
recipient, please contact the sender by reply email and destroy all copies
of the original message
=======================================================


Mime
View raw message