httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Philip Mak <p...@aaanime.net>
Subject ApacheBench says my site is unstable?
Date Sun, 28 Oct 2001 05:26:41 GMT
I'm using ApacheBench to perform stress testing on my Apache server.
It's not always working, though. Observe the following two runs: (first is
Broken pipe; second has some failed requests)

[pmak@sg1 bin]$ ./ab -n 1000 -c 10 http://65.119.108.120:8080/
This is ApacheBench, Version 1.3c <$Revision: 1.45 $> apache-1.3
Copyright (c) 1996 Adam Twiss, Zeus Technology Ltd, http://www.zeustech.net/
Copyright (c) 1998-2000 The Apache Group, http://www.apache.org/

Benchmarking 65.119.108.120 (be patient)...Broken pipe

[pmak@sg1 bin]$ ./ab -n 1000 -c 10 http://65.119.108.120:8080/
This is ApacheBench, Version 1.3c <$Revision: 1.45 $> apache-1.3
Copyright (c) 1996 Adam Twiss, Zeus Technology Ltd, http://www.zeustech.net/
Copyright (c) 1998-2000 The Apache Group, http://www.apache.org/

Server Software:        Apache/1.3.22
Server Hostname:        65.119.108.120
Server Port:            8080

Document Path:          /
Document Length:        13 bytes

Concurrency Level:      10
Time taken for tests:   21.109 seconds
Complete requests:      1000
Failed requests:        22
   (Connect: 0, Length: 22, Exceptions: 0)
Total transferred:      196578 bytes
HTML transferred:       12714 bytes
Requests per second:    47.37
Transfer rate:          9.31 kb/s received

Connnection Times (ms)
              min   avg   max
Connect:       99   101   140
Processing:     5   107   364
Total:        104   208   504

Whenever I try to load that URL in my browser, it works so I think it has
something to do with the performance of httpd under load:

[pmak@sg1 bin]$ lynx -dump http://65.119.108.120:8080/

   Hello, world!

Looking in my access_log, I see failed requests like this:

66.33.60.115 - - [25/Oct/2001:22:20:43 -0700] "GET / HTTP/1.0" 200 0 "-" "ApacheBench/1.3d"

and successful requests like this:

66.33.60.115 - - [27/Oct/2001:21:31:32 -0700] "GET / HTTP/1.0" 200 13 "-" "ApacheBench/1.3c"

Does anyone have an idea what's going on? I can't figure out why some
requests seem to return 0 bytes at random, or why ApacheBench crashes with
"Broken pipe". There is nothing in the VirtualHost or the serverwide error
log other than the MaxClients warning:

66.33.60.115 - - [27/Oct/2001:21:31:32 -0700] "GET / HTTP/1.0" 200 13 "-" "ApacheBench/1.3c"

MaxClients is set to 50, btw.

server1# uname -a
FreeBSD server1.buildreferrals.com 4.2-RELEASE FreeBSD 4.2-RELEASE #0: Fri Oct 12 13:36:14
PDT 2001
root@test23.tesys.com:/usr/src/sys/compile/LOCAL  i386

Apache version is 1.3.22.

Is there a quirk of FreeBSD that I have to account for, perhaps? This is
my first time setting up Apache on a FreeBSD system (I've always used Red
Hat Linux or SunOS before).



Mime
View raw message