httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Greg Ames <grega...@remulak.net>
Subject Re: 2.0.24 tagged.
Date Thu, 16 Aug 2001 21:12:11 GMT
Ryan Bloom wrote:
> 
> We have fixed all of the showstoppers that were in 2.0.23, so I have tagged
> 2.0.24.  Please check it out from CVS, and beat on it for a while.  If I get
> +1's for beta, I'll roll on Saturday.

The mod_mime seg faults are gone on daedalus with 2.0.24. But now
mod_include seems flaky.

I picked up a chunk of today's production access log for input to my log
replay test.  It now does the following (along with thousands of other
GETs and a few HEADs which all work fine):

GET httpd.apache.org:8092/docs-2.0/misc/FAQ.html
GET httpd.apache.org:8092/docs/misc/FAQ.html       <=== this one repeats
several times

In the error log, I see:

[Thu Aug 16 13:00:31 2001] [error] [client 32.97.136.237] unable to
include "FAQ-B.html?" in parsed file
/www/httpd.apache.org/docs-2.0/misc/FAQ.html
[Thu Aug 16 13:00:31 2001] [error] [client 32.97.136.237] unable to
include "FAQ-D.html?" in parsed file
/www/httpd.apache.org/docs-2.0/misc/FAQ.html
[Thu Aug 16 13:00:31 2001] [error] [client 32.97.136.237] unable to
include "FAQ-E.html?" in parsed file
/www/httpd.apache.org/docs-2.0/misc/FAQ.html
[Thu Aug 16 13:00:31 2001] [error] [client 32.97.136.237] unable to
include "FAQ-F.html?" in parsed file
/www/httpd.apache.org/docs-2.0/misc/FAQ.html
[Thu Aug 16 13:00:31 2001] [error] [client 32.97.136.237] unable to
include "FAQ-G.html?" in parsed file
/www/httpd.apache.org/docs-2.0/misc/FAQ.html
[Thu Aug 16 13:00:31 2001] [error] [client 32.97.136.237] unable to
include "FAQ-I.html?" in parsed file
/www/httpd.apache.org/docs-2.0/misc/FAQ.html

and the same for docs/misc/FAQ.html.  All of the FAQ-x.html files exist,
with no ? appended.

When I hit the URLs manually with Netscape, it works as expected - no
new error log msgs.

FAQ.html contains 

  <H2>The Answers</H2>
<!--#include virtual="FAQ-A.html?" -->
<!--#include virtual="FAQ-B.html?" -->
<!--#include virtual="FAQ-C.html?" -->
<!--#include virtual="FAQ-D.html?" -->
<!--#include virtual="FAQ-E.html?" -->
<!--#include virtual="FAQ-F.html?" -->
<!--#include virtual="FAQ-G.html?" -->
<!--#include virtual="FAQ-H.html?" -->
<!--#include virtual="FAQ-I.html?" -->

Ken Coar says that the trailing ? is a null query string, and should be
stripped off as part of URL parsing since these are #include virtual's.

Notice also that we are including FAQ-A thru FAQ-I, and there are no
complaints about -A, -C or -H.  The same exact pattern of error messages
occurs each time the log replay test hits one of the two URLs listed
above (both in docs-2.0/ and in docs/) but never when I hit them
manually.  Load related? dunno.  I grep'ed the production error log and
didn't find any of these msgs, so 2.0.22 was OK.

Greg

Mime
View raw message