httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Yury Faktorovich" <yfakt...@nusphere.com>
Subject Re: Apache segfaulted during attempted upgrade to from 1.3.9 to 1.3.14
Date Wed, 13 Dec 2000 23:02:32 GMT
Hi! Could you send me the content of your /proc/sys/kernel/shmmax file?
I had something similar, but I am not sure. What was your build
configurations for mod_php ( I assume that you built it yourself) and
Apache? BTW, did you rebuild your php module when you upgraded to
1.3.14, in other words how old is your
/usr/local/apache/libexec/libphp4.so?
If you didn't build these modules yourself, could you tell me where you
got your Apache and Php from?
One last thing - could you send your httpd.conf?
Thanks. Yury.

Charles Peters wrote:

> Yury,
>
> Thanks for your invitation to help.  I just got back
> to work today, so that's why it took me so long to get
> back to you.
>
> Below is a the core:
>
> ---> begin here --->
>
> machine040# gdb /usr/local/apache/libexec/libhttpd.ep
> libhttpd.ep.core
> GNU gdb 4.18
> Copyright 1998 Free Software Foundation, Inc.
> GDB is free software, covered by the GNU General
> Public License, and you are
> welcome to change it and/or distribute copies of it
> under certain conditions.
> Type "show copying" to see the conditions.
> There is absolutely no warranty for GDB. Type "show
> warranty" for details.
> This GDB was configured as "i386-unknown-freebsd"...
> (no debugging symbols found)...
> Core was generated by `libhttpd.ep'.
> Program terminated with signal 11, Segmentation fault.
>
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/libhttpd.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from /usr/lib/libcrypt.so.2...(no
> debugging symbols found)...
> done.
> Reading symbols from /usr/lib/libc.so.3...(no
> debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_env.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_log_config.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_mime.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_negotiation.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> ---Type <return> to continue, or q <return> to quit---
>
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_include.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_autoindex.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_dir.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_cgi.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_asis.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_imap.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_actions.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_userdir.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_alias.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_access.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_auth.so...
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/mod_setenvif.so...
> ---Type <return> to continue, or q <return> to quit---
>
> (no debugging symbols found)...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/libphp3.so...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/lib/libttf.so.4...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/lib/mysql/libmysqlclient.so.10...done.
> Reading symbols from /usr/lib/libpam.so.1...done.
> Reading symbols from /usr/lib/libm.so.2...done.
> Reading symbols from /usr/lib/libz.so.2...done.
> Reading symbols from
> /usr/local/apache/libexec/libphp4.so...done.
> Reading symbols from /usr/libexec/ld-elf.so.1...done.
> #0 0x281c6bed in _efree (ptr=0x8062600) at alloc.c:167
>
> 167 REMOVE_POINTER_FROM_LIST(p);
> (gdb) where
> #0 0x281c6bed in _efree (ptr=0x8062600) at alloc.c:167
>
> #1 0x2832b041 in php_init_config () at
> configuration-parser.c:257
> #2 0x28329e0d in php_config_ini_startup () at
> main.c:691
> #3 0x2832a0bd in php_module_startup (sf=0x283d66dc) at
> main.c:863
> #4 0x28327c7c in php_apache_startup
> (sapi_module=0x283d66dc) at mod_php4.c:261
> #5 0x28328655 in php_init_handler (s=0x804e034,
> p=0x804e00c) at mod_php4.c:721
> #6 0x280746c9 in ap_init_modules () from
> /usr/local/apache/libexec/libhttpd.so
> #7 0x2808014c in ap_main () from
> /usr/local/apache/libexec/libhttpd.so
> #8 0x8048571 in main ()
> #9 0x80484f1 in _start ()
>
> ---< end of text <---
>
> Thanks for your assistance.  I will be at work for the
> next 3 days.  Your help is appreciated.
>
> Thanks,
>
> Charles
>
> --- Yury Faktorovich <yfaktoro@nusphere.com> wrote:
> > Hi! I'd like to give it a shot and see if I can
> > help. In particular I'd
> > like to test it with our install of NuSphere.
> > Could you provide more info like:
> > 1. How did you install new version ( 1.13.14)?
> > 2. Did you build it yourself or did you load the
> > binaries?
> > 3. If the answer to 2. was yes, what was your build
> > configurations?
> > 4. What did you do exactly to make it crash?
> > 5. Could you send the rest of the gdb data?
> >
> > Thanks. Yury.
> >
> >
> > Charles Peters wrote:
> >
> > > Greetings and Salutations:
> > >
> > > I am attempting to upgrade Apache 1.3.9  to Apache
> > > 1.3.14.
> > >
> > > The machine is running FreeBSD 3.3-STABLE and the
> > gcc
> > > version is at 2.7.2.3
> > >
> > > Upon the attempted upgrade, Apache segfaulted and
> > left
> > > a /usr/local/apache/conf/libhttpd.ep.core file.
> > >
> > > Running gdb says:
> > >
> > > (gdb) core libhttpd.ep.core
> > > Core was generated by `libhttpd.ep'.
> > > Program terminated with signal 11, Segmentation
> > fault.
> > >
> > > #0 0x281c6bed in ?? ()
> > >
> > > (I have more gdb data if it would help...)
> > >
> > > I am at a loss as to what to do next, and would
> > > appreciate any assistance that I receive.
> > >
> > > Please cc me directly, as I am not subscribed to
> > this
> > > list.
> > >
> > > Thanks in advance!
> > >
> > > Charles
> > >
> > > charles4xxx@yahoo.com
> > >
> > > __________________________________________________
> > > Do You Yahoo!?
> > > Yahoo! Shopping - Thousands of Stores. Millions of
> > Products.
> > > http://shopping.yahoo.com/
> >
>
> __________________________________________________
> Do You Yahoo!?
> Yahoo! Shopping - Thousands of Stores. Millions of Products.
> http://shopping.yahoo.com/


Mime
View raw message