httpd-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Nathan Neulinger" <nn...@umr.edu>
Subject Re: WWW Form Bug Report: "URLs get corrupted" on SunOS 4.x
Date Fri, 12 Jul 1996 19:38:53 GMT
I wonder if they really used 1.1.1, or 1.1, cause this looks like similar 
to the problems I was having with URL's getting foobared.

-- Nathan

> 
> 
> hi,
> 
> thanks for the report as well as the analysis of the problem. I'm
> forwarding your mail to the developers list so that we can attempt
> to trace the problem and fix it.
> 
> 
> regards,
> rob
> 
> >Submitter: hull@cs.uiuc.edu
> >Operating system: SunOS 4.x, version: 4.1.2
> >Version of Apache Used: 1.1.1
> >Extra Modules used: mod_log_referer mod_log_agent
> >URL exhibiting problem: 
> >
> >Symptoms:
> >--
> >I saw evidence of URLs getting munged internally
> >somewhere.  For example, from error_log
> >
> >(At this point, I should admit that these log files are
> >from Apache 1.1b2, but I saw the same thing with Apache 1.1,
> >but I have since deleted the log files with the error
> >messages in them.  Anyway....)
> >
> >[Mon May  6 15:38:34 1996] access to /disk/pertsserver/0/hull/public_html/itsol/db/r
failed for dialup-87.austin.io.com, reason: File does not exist
> >[Mon May  6 15:41:07 1996] access to /disk/pertsserver/2/www/htdocs/graphics/gifs/r
failed for 128.146.223.23, reason: File does not exist
> >[Mon May  6 15:56:03 1996] access to /disk/pertsserver/0/hull/public_html/halftone/r
failed for pm18.cp.duluth.mn.us, reason: File does not exist
> >
> >Here's a sequence of lines from referer_log:
> >
> >http://altavista.digital.com/cgi-bin/query?pg=q&what=web&stq=10&fmt=.&q=photoshop+plugin&text=yes
-> /~hull/halftone/
> >http://altavista.digital.com/cgi-bin/query?pg=q&what=web&stq=10&fmt=.&q=photoshop+plugin&text=yes
-> /~hull/halftone/r/0/hull/public_html/~hull/halftone/
> >http://altavista.digital.com/cgi-bin/query?pg=q&what=web&stq=10&fmt=.&q=photoshop+plugin&text=yes
-> /~hull/halftone/r/0/hull/public_html/~hull/halftone/~hull/halftone/r/0/hull/public_html/~hull/halftone/
> >
> >Something that I find interesting is that
> >in the first line we have a reference to
> >/~hull/halftone/ and in the second line a reference to 
> >/~hull/halftone/r/0/hull/public_html/~hull/halftone.
> >
> >~hull expands to /disk/pertsserver/0/hull.  It
> >looks like somehow a string was copied somewhere
> >but wasn't null terminated, so that "/~hull/halftone"
> >overwrote "/disk/pertsserver/0/hull/...." to
> >produce that string.
> >
> >Finally, I recompiled apache 1.1.1 with mod_log_config
> >instead of mod_log_common, mod_log_agent, and mod_log_referer
> >and the problem has not reoccurred, which makes
> >me think that it's in the referer or agent logging
> >code.
> >
> >-David
> >--
> >
> >Backtrace:
> >--
> >
> >--
> 
> -- 
> Rob Hartill (robh@imdb.com)
> The Internet Movie Database (IMDb)  http://www.imdb.com/
>            ...more movie info than you can poke a stick at.
> 


------------------------------------------------------------
Nathan Neulinger                  Univ. of Missouri - Rolla
EMail: nneul@umr.edu                    Computer Center
WWW: http://www.umr.edu/~nneul      SysAdmin: rollanet.org

Mime
View raw message