httpd-bugs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject [Bug 59745] New: apachectl -V does not work without a default httpd.conf file
Date Thu, 23 Jun 2016 09:00:19 GMT
https://bz.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=59745

            Bug ID: 59745
           Summary: apachectl -V does not work without a default
                    httpd.conf file
           Product: Apache httpd-2
           Version: 2.4.6
          Hardware: PC
                OS: Linux
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: P2
         Component: All
          Assignee: bugs@httpd.apache.org
          Reporter: raodan1104@gmail.com

The default conf/httpd.conf has been removed after installation, and we
manually created several customized httpd configuration files. However, when we
run "httpd -V" or "apachectl -V" command, it always failed with error:
httpd: Could not open configuration file /etc/httpd/conf/httpd.conf: No such
file or directory  

And only after added -f option, it could work:
[root@lalfidev0app100 conf]# httpd -V -f /etc/httpd/conf/httpdat01.conf         
Server version: Apache/2.4.6 (Red Hat Enterprise Linux)                 

Server built:   Sep 17 2015 09:06:30                                    

...

Server compiled with....                                                

...                                                                     
...                                                                     
-D HTTPD_ROOT="/etc/httpd"                                              

-D SUEXEC_BIN="/usr/sbin/suexec"                                        

-D DEFAULT_PIDLOG="/run/httpd/httpd.pid"                                

-D DEFAULT_SCOREBOARD="logs/apache_runtime_status"                      

-D DEFAULT_ERRORLOG="logs/error_log"                                    

-D AP_TYPES_CONFIG_FILE="conf/mime.types"                               

-D SERVER_CONFIG_FILE="conf/httpd.conf"    

I cannot find any documentation notifying that the default httpd.conf MUST be
existing all the time. But have no idea why this command always failed. Could
you pls help on that?

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: bugs-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: bugs-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message