httpd-bugs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 46762] New: Error, SSL/TLS libraries were missing or unusable
Date Tue, 24 Feb 2009 12:38:38 GMT
https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=46762

           Summary: Error, SSL/TLS libraries were missing or unusable
           Product: Apache httpd-2
           Version: 2.2.11
          Platform: Other
        OS/Version: Linux
            Status: NEW
          Severity: normal
          Priority: P2
         Component: mod_ssl
        AssignedTo: bugs@httpd.apache.org
        ReportedBy: fherzberg@gmx.de


Created an attachment (id=23302)
 --> (https://issues.apache.org/bugzilla/attachment.cgi?id=23302)
Config.log of apache-2.2.11

I ran into error while compiling apache-2.2.11.
Error message: Error, SSL/TLS libraries were missing or unusable
Here are the last lines before the error (details see config.log):

checking openssl/engine.h usability... yes
checking openssl/engine.h presence... yes
checking for openssl/engine.h... yes
checking for SSLeay_version... no
checking for SSL_CTX_new... no
checking for ENGINE_init... no
checking for ENGINE_load_builtin_engines... no
checking for SSL_set_cert_store... no
configure: error: ... Error, SSL/TLS libraries were missing or unusable

In the config.log, you can see that ld gets an error while checking
SSLeay_version:
configure:15034: checking for SSLeay_version
configure:15090: gcc -o conftest  -g -O2 -pthread  -DLINUX=2 -D_REENTRANT
-D_GNU_SOURCE -D_LARGEFILE64_SOURCE -I/www/jamba/src/openssl-0.9.8j/include  
-L/www/hans/src/openssl-0.9.8j/lib conftest.c  -lm -lssl -lcrypto -lrt
-lcrypt -lpthread -ldl >&5
/usr/bin/ld: cannot find -lssl
collect2: ld returned 1 exit status

But in apache-2.2.9 this works without errors:
configure:15062: checking for SSLeay_version in -lcrypto
configure:15097: gcc -o conftest  -g -O2 -pthread  -DLINUX=2 -D_REENTRANT
-D_GNU_SOURCE -D_LARGEFILE64_SOURCE   -L/www/hans/src/openssl-0.9.8j conftest.c
-lcrypto   -lm  -lrt -lcrypt  -lpthread -ldl >&5
configure:15104: $? = 0
configure:15125: result: yes

Installing the Debian package "libssl-dev" will fix that, but this should also
work with openssl source package.

It seems that the path to openssl source generally works:
configure:14916: gcc -c  -g -O2 -pthread  -DLINUX=2 -D_REENTRANT -D_GNU_SOURCE
-D_LARGEFILE64_SOURCE -I/www/hans/src/openssl-0.9.8j/include conftest.c >&5
configure:14923: $? = 0

In the attachment, you can find the config.log of apache-2.2.9
(config.log_2.2.9) and apache-2.2.11 (config.log_2.2.9).

Thanks..

-- 
Configure bugmail: https://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: bugs-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: bugs-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message